01 Haziran 2019 08:53

Bakandan İmamoğlu çıkışı: Trabzonlu aday çıkarttılar, bu bir taktiktir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’dan ilginç tespit: Trabzonlular üzerinden bu oyun oynanıyor. 

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “İstanbul gibi büyük bir şehrin belediye başkanlığını riske atamayız" derken ilginç bir tez öne sürdü! Turhan ekonomik istikrarın ve ekonomik büyümenin devam etmesi gerektiğini savunarak, mevzuyu CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’ya getirdi. Türkiye’nin çok yönlü tehdit altında olduğunu öne sürerek, Trabzonlular üzerinden büyük oyun oynandığını savundu, “Rakibimizi bir Trabzonlu aday olarak karşıya çıkarttılar, bu da bir taktiktir” dedi. 

AKP Trabzon Gençlik Kolları tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü'ndeki şenlik alanında Ortahisar Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında organize edilen "Vefa" programında üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Turhan, hükümet olarak eğitime çok büyük önem verdiklerini iddia etti.

Türkiye'nin en önemli gündem maddesinin, ülkenin en büyük şehri İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi olduğunu anımsatan Turhan, şöyle devam etti: "Etrafımız ateş çemberi, 40 yıldan beri bir savaşın içerisindeyiz. Ülkemiz bugün çok yönlü bir tehdit altında. Bizim özellikle son 10-15 yılda kaydettiğimiz mesafe birilerinin işine gelmiyor, birilerinin huzurunu bozuyor" diye konuştu.

"TRABZONLULAR ÜZERİNDEN OYUN OYNANIYOR”

Bakan, CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonlu olmasından yola çıkarak şu değerlendirmeyi yaptı. “Bu seçim neden önemlidir? İstanbul Türkiye'nin ekonomik ve kültürel başkentidir, dünyanın aslında başkentidir. Bütün dünya bu seçimi takip ediyor. Bu ülkede siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesi için bizim bu belediye başkanlığını almamız lazım. Ülkede istikrar sürsün, büyüme devam etsin istiyorsak İstanbul gibi büyük bir şehrin belediye başkanlığını riske atamayız. Tabii ki karar milletindir ama burada bizlere düşen görevler var. Özellikle İstanbul seçimlerinin kaderini belirleyecek olan kesimin de... Trabzonlular üzerinden bu oyun oynanıyor çünkü Trabzonluların İstanbul'daki sayısı, nüfusu, etkinliği fazladır, bunun içindir ki rakibimizi de bir Trabzonlu aday olarak karşıya çıkarttılar, bu da bir taktiktir.”

Turhan, “Biz bu ülkeyi bölmek isteyenlere, bu ülkede işbirlikçilerin hedeflerini, oyunlarını gerçekleştirmek isteyenlere kendi hemşehrimiz de olsa, kardeşimiz de olsa aldanmayacağız, buna inanmayacağız, buna yol vermeyeceğiz" ifadesi kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ağrı'da sınır duvarı işçilerinin minibüsü geçerken patlama: 1 işçi öldü

SONRAKİ HABER

“Çamlıca’daki sabah namazı etkinliğine gelmeyen imamlardan savunma alındı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...