12 Ekim 2012 10:47

YÖK gitsin, biz kalıyoruz!

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) araştırma görevlileri 15 Ekim 2012 Pazartesi günü İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi, Makine Fakültesi’nde düzenleyecekleri İkinci Araştırma Görevlisi Şenliği’nde YÖK tarafından üniversitelere dayatılan hukuk dışı, anti-demokratik uygulamaları protesto edecek.İTÜ ara

YÖK gitsin, biz kalıyoruz!
Paylaş

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) araştırma görevlileri 15 Ekim 2012 Pazartesi günü İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi, Makine Fakültesi’nde düzenleyecekleri İkinci Araştırma Görevlisi Şenliği’nde YÖK tarafından üniversitelere dayatılan hukuk dışı, anti-demokratik uygulamaları protesto edecek.
İTÜ araştırma görevlileri tarafından yapılan açıklamada kamuoyunda “torba yasa” olarak bilinen düzenlemeyi gerekçe göstererek 50-d maddesinden istihdam edilen 2 araştırma görevlisinin üniversiteden ilişkilerinin kesildiği belirtilerek, “Yüze yakın araştırma görevlisi ise işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Önümüzdeki günlerde Meclisin gündemine gelmesi planlanan yeni YÖK yasasının ilk provasını yapan İTÜ Rektörlüğünü bu hukuk dışı uygulamalardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Yüzlerce imzayla destek bulan taleplerimizin takipçisi olduğumuzu daha güçlü bir şekilde haykırmak, ilişiği kesilen arkadaşlarımızın bir an evvel işe geri alınmasını sağlamak için 15 Ekim 2012 Pazartesi günü üniversitemizi terk etmeyeceğiz! Tüm üniversite bileşenlerini, sendikaları ve meslek örgütlerini İTÜ araştırma görevlilerinin haklı mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz” denildi.
Araştırma görevlileri 15 Ekim Pazartesi günü 18:30’da Taksim Tramvay Durağında buluşarak Makine Fakültesinin önüne yürüyüp orada bir basın açıklaması yapacak. Daha sonra da 19:30’da İkinci Araştırma Görevlisi Şenliği’ni başlatacaklar.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özel güvenlik de ‘güvence’ye muhtaç

SONRAKİ HABER

Bir yılda 432 asker hakkı ihlali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...