12 Ekim 2012 10:46

Özel güvenlik de ‘güvence’ye muhtaç

ÖZEL Hizmet Çalışanları Sendikası (Öz-İş) Antalya Temsilcisi Ömer Öztürk, bir milyona yakın özel güvenlik görevlisinin herhangi bir güvencesi olmadan çalıştığını söyledi. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel firmalarda güvenliği sağlamak için istihdam edilen arkadaşlarının sorunlarının ‘&c

Özel güvenlik de  ‘güvence’ye muhtaç
Paylaş

ÖZEL Hizmet Çalışanları Sendikası (Öz-İş) Antalya Temsilcisi Ömer Öztürk, bir milyona yakın özel güvenlik görevlisinin herhangi bir güvencesi olmadan çalıştığını söyledi. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel firmalarda güvenliği sağlamak için istihdam edilen arkadaşlarının sorunlarının ‘çığ gibi büyüdüğünü’ ifade eden Öztürk, 2004 yılında çıkarılan 5188 sayılı yasanın problemlerin çözümüne katkı sağlamaktan uzak olduğunu kaydetti.
Kamuda ya da özel sektörde özel güvenlik görevlilerinin yoğun bir emek sömürüsüyle karşı karşıya olduğunu belirten Öztürk, “Özel güvenlik görevlileri sektörde çalışma şartlarının ağırlığı, asgari ücretle günlük 12 saat çalıştırılmaları, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmemesi, işten çıkarmak için istifaya zorlanmaları, yaş nedeniyle iş başvurularının geri çevrilmesi, maaşlarının parçalanarak ödenmesi, güvenlik ve koruma hizmeti dışında çalıştırılmaları, bayram ve resmi tatil ücretlerinin eksik ödenmesi, sendikalaşmanın önünün tıkanması ile sosyal güvencelerinin olmaması gibi nedenlerle büyük zorluklar yaşamaktadır.” diye konuştu. Öztürk ayrıca, “Bir milyona yakın arkadaşımız vatandaşların güvenliğini sağlamak için hazır beklemekte, ama kendilerinin herhangi bir güvencesi bulunmamaktadır. Özel güvenlik görevlilerinin çalışma hayatı tamamen güvencesiz durumdadır.” dedi. (Antalya/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Başçı’dan yine iyimser beklentiler

SONRAKİ HABER

YÖK gitsin, biz kalıyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...