31 Mayıs 2019 16:27

Diyarbakır Barosu 178. haftada da adalet talebini yineledi

Tahir Elçi’nin katledilişinin 178. haftasında adalet talebini yineleyen Diyarbakır Barosu avukatları, Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tahir Elçi’nin katledilişinin 178. haftasında adalet talebini yineleyen avukatlar Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Açıklamada konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi’nin failleri yargılanana dek eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini, mücadele edeceklerini söyledi.

"MESELE MEVZUAT DEĞİL UYGULAMA"

Cihan Aydın, konuşmasında yeni açıklanan yargı reformu paketine de değindi. Aydın, açıklanan yargı paketini işkencenin önlenmesi, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün geliştirilmesi noktasında yeterli bulmadığını ifade ederek "İnceledik, bu belgede işkence, kötü muamele, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü konusunda yeterince bir açıklık, yeterince bir hak ve hukuka uygunluk yok. Geçmiş 16 yıllık iktidara yönelik övgüden söz ediliyor, bunu asla kabul etmiyoruz. İfade özgürlüğünde davalar, soruşturmalar, kişilere, kurumlara , sivil toplum örgütlerine baskılar devam ediyor. Cumhurbaşkanı’na hakaret davaları aynı hızla açılmaya devam ediliyor. Dolayısıyla strateji belgesi ölü doğmuştur. Bizim açımızdan temel mesele mevzuattan değil uygulamadan kaynaklıdır. Türkiye'de yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanmadığı sürece yapacağımız hiçbir düzenlemenin karşılığı olmayacaktır” dedi. 

"VERİLEN KANUNSUZ EMİRDİR"

Avukat Cihan Aydın, daha sonra kayyum tarafından müftülüğe tahsis edilen Kayapınar Belediyesine ait Kayapınar Çocuk Kreşine ilişkin de konuştu. Aydın, hukuksuzluğun kayyumlar tarafından rutin hale geldiğini ifade ederek "Kayapınar Belediyesinin bütün mal varlıkları geçmiş dönem kayyumu ve şu anki kaymakam tarafından bazı kurumlara tahsis edilmiş ya da devredilmiş. Kayapınar Belediye Meclisinin aldığı tahsisin iptali kararına rağmen polis gücünü kullanarak ve bunu yapan kurumun müftülük olması. Çocukların bulunduğu bir kreşi basarak son derece hukuksuz bir şekilde çocukları ve çalışanları dışarı çıkarıp o kuruma sanki bir devlet kurumu değilmiş gibi el koymak, o çocukları dışarı atmak. Orada yapılan kanuna karşı hiledir. Orada verilen kanunsuz emirdir. Bu hukuksuzluk ilelebet devam edecek değildir. Bu hukuksuzlukların da hesabı sorulacaktır” diye konuştu.

Avukatların adalet nöbeti, 5 dakikalık oturmaya eyleminin ardından sona erdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gezi direnişinin 6. yıl dönümünde açıklama: Karanlık gider, Gezi kalır

SONRAKİ HABER

ODTÜ'de yapılmak istenen KYK yurduna karşı öğrencilerden "Kavaklık Şenliği"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...