12 Ekim 2012 10:46

Başçı’dan yine iyimser beklentiler

MERKEZ Bankası Başkanı Erdem Başçı, yılın son çeyreğinden itibaren Türkiye’de enflasyonun düşmesi ve büyümenin hız kazanmasının beklendiğini belirtti. Başçı 2011 sonunda 2012 için enflasyon hedefinin yüzde 5 olduğunu açıklamıştı. Son olarak açıklanan (Eylül 2012) enflasyon oranı ise yüzde 9.

Başçı’dan yine iyimser beklentiler
Paylaş

MERKEZ Bankası Başkanı Erdem Başçı, yılın son çeyreğinden itibaren Türkiye’de enflasyonun düşmesi ve büyümenin hız kazanmasının beklendiğini belirtti. Başçı 2011 sonunda 2012 için enflasyon hedefinin yüzde 5 olduğunu açıklamıştı. Son olarak açıklanan (Eylül 2012) enflasyon oranı ise yüzde 9.19...

Rezerv opsiyonu katsayılarındaki artırımların Merkez Bankası’nın ve bankaların döviz likiditesini destekleyeceğini dile getiren Merkez Bankası Başçı, gecelik borç verme faizlerinde yapılan indirimlerin bankaların ticari kredi faizlerinde ve kredi-mevduat marjlarında kademeli bir düşüşe yol açmaya başladığının altını çizdi. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “Önümüzdeki dönemde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu iki alanda atacağı ölçülü adımlarla finansal istikrara katkı yapmaya devam edecektir. Fiyat istikrarı ise öncelikli amaç olmayı sürdürecektir” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İÜ'de anlaşma yok, boykota devam

SONRAKİ HABER

Özel güvenlik de ‘güvence’ye muhtaç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa