01 Haziran 2019 14:23
Son Güncellenme Tarihi: 01 Haziran 2019 14:26

Cumhuriyet Gazetesi İzmir bürosu 3 çalışanını işten çıkardı

Cumhuriyet gazetesi, “İş ve işletmenin gereği” gerekçesini göstererek İzmir'de 3 çalışanının görevine son verdi. 

Cumhuriyet gazetesi logosu

Paylaş

3 yıl aradan sonra geçtiğimiz sene İzmir’de bürosunu açan Cumhuriyet Gazetesi, 3 çalışanının görevine son verdi. 

Cumhuriyet Gazetesi  “İş ve işletmenin gereği” gerekçesini göstererek teşekkür etti ve çalışanları ile yollarını ayırdı. 

Edindiğimiz bilgiye göre, yazı işleri kadrosundan, yaklaşık 24 yıldır Cumhuriyet Gazetesinde çalışan İzmir Temsilcisi Hakan Dirik, 21 yıldır çalışan Yusuf Özkan ve 3 aydır reklamcı olarak görev yapan İbrahim Yoğurtçu’nun işine son verildi. 

Bu karar “Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilciliğinde yeni yönetim kadrosu kurma” yorumlarına neden oldu.

TGS’DEN CUMHURİYET YÖNETİMİNE TEPKİ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, ''Cumhuriyet Gazetesi İzmir bürosunda ikisi TGS üyesi dört çalışanın işlerine son verilmesinin kabul edilemez'' olduğunu bildirdi.

TGS İzmir Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada,  Cumhuriyet Gazetesi'nde yaklaşık 24 yıldır çalışan 2015 yılından itibaren de temsilcilik görevini üstlenen, TGS İzmir Şubesi Disiplin Kurulu üyesi ve Genel Merkez Delegesi Hakan Dirik,  21 yıldır muhabir ve istihbarat şefi görevlerini yürüten TGS İzmir Şubesi Genel Merkez Delegesi Yusuf Özkan,  Melis Apaydın İde ve reklamcı İbrahim Yoğurtçu'ya Ramazan Bayramı arefesinde  “İşletmenin ve işin gereği birlikte çalışamayacağız” ifadesi kullanılan bildiriminin büyük üzüntü yarattığı belirtildi.

Açıklamada, ''Cumhuriyet Gazetesi İzmir bürosunun 2015 yılında kapatılmasının ardından büyük emek ve mücadeleler yürüterek büronun açılmasını sağlayan temsilci Hakan Dirik ve Yusuf Özkan çok zor çalışma koşulları ve maddi sorunlara rağmen Cumhuriyet Gazetesi bayrağını Ege Bölgesi'nde yere düşürmemek için önemli çabalar göstermiş, Cumhuriyet Ege Eki'nin yeniden yayına alınmasında her türlü görevi üstlenmiş emekçi arkadaşlarımızdır. Arkadaşlarımızın bir an önce görevine geri alınmasını talep ediyoruz. Alınan bu yanlış karardan dönülmesini istiyoruz" ifadeleri yer aldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2 Haziran’da 4 yerde seçimler yeniden yapılacak

SONRAKİ HABER

Arap Zirvesi’nde ABD’nin istediği oldu, İran karşıtı bildiri yayınlandı ​​​​​​​

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...