31 Mayıs 2019 11:53

2 Haziran’da 4 yerde seçimler yeniden yapılacak

Denizli’nin Honaz, Kırıkkale’nin Keskin, Artvin’in Yusufeli ilçeleri ve Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesinde 2 Haziran’da yeniden sandık başına gidilecek.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hilmi MIYNAT
Denizli

Denizli’nin Honaz, Kırıkkale’nin Keskin, Artvin’in Yusufeli ilçeleri ve Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesinde 2 Haziran’da yeniden sandık başına gidilecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), çoğu kısıtlı seçmen olmak üzere çeşitle nedenlerle bazı ilçe ve belde belediyelerindeki yerel seçimleri yenileme kararı almıştı. 

31 Mart seçimlerini 62 yıl aradan sonra kazandıklarını ifade eden Millet İttifakı Honaz Belediye Başkan Adayı Yüksel Kepenek Evrensel’e konuştu. Kepenek, “Türlü kurgularla YSK tarafından seçim iptal edildi. 2 Haziran seçimlerimde ise halk bu haksızlığı gördü ve daha yoğun bir destek görüntüsü ortaya çıktı” diye konuştu. Sevgiyi, saygıyı, bilgiyi merkeze alan, ötekileştirmeyen ayrıştırmayan, üretim odaklı bir belediye anlayışını hâkim kılacaklarını belirten Kepenek; “ Honaz insanların huzur bulduğu, kazandığı bir yer olacak ve çocukların geleceğinin güven altında olduğu bir ilçe yaratacağız” dedi.

Denizli’nin Honaz ilçesinde CHP adayı Yüksel Kepenek 9 bin 389, AKP adayı Turgut Devecioğlu 9 bin 381 oy almıştı. İki partinin seçim sonuçlarına ilişkin itirazlarının sonucunda arada fark 1’e indi. Ardından AKP, 5 kısıtlı seçmenin oy kullandığı gerekçesiyle seçimin iptali için YSK’ye başvurdu. YSK, seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti Adayı Necati Alsancak 1806, AKP Adayı Dede Yıldırım 1800 oy almıştı. AKP’nin 9 kısıtlı seçmenin oy kullandığı iddiasıyla yaptığı itiraz kabul edildi. 

YUSUFELİ’DE İKİ PARTİ ARASINDA GİDİP GELDİ

Artvin’in Yusufeli ilçesinde ise CHP’den Barış Demirci, AKP’den Eyüp Aytekin’in aday olduğu seçimlerin sonucunda ilk sayımlarda CHP 2 oy farkla kazanmıştı. Ancak bir sandığa yapılan itiraz ile AKP bu kez 3 oyla kazandı. Fakat bu sandıkta 4 adet oy pusulası tespit edilemedi. Bu kez CHP’nin itirazı üzerine yeniden sayım yapıldı ve AKP bir oy farkla kazandı. Ancak 5 oy pusulası tespit edilemedi. Kısıtlı seçmen itirazlarının üzerine YSK, Yusufeli seçimlerini yenileme kararı aldı. 

KESMETEPE’DE SEÇİM BİR MÜKERRER OY İLE İPTAL EDİLDİ

Seçimlerin yeniden yapılacağı bir diğer yer ise Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesi. Kesmetepe’de CHP ile Demokrat Partinin adaylarının oyu eşit çıktı. CHP’nin Adayı Hasan Koca ile Demokrat Partinin Adayı Yusuf Parlaker’in  281 oy aldığı seçimler, CHP’nin itirazı sonucunda 1 mükerrer oy tespit edilmesiyle iptal edildi.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de yüzey sularının yüzde 74’ü, havza sularının yüzde 99’u kirli

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet Gazetesi İzmir bürosu 3 çalışanını işten çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa