31 Mayıs 2019 08:54

Adalet Bakanı Gül: Kadri Gürsel'e kelepçe kabul edilir değil

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den Kadri Gürsel'e kelepçe takılması ile ilgili açıklama: Kabul edilebilir bir görüntü değil.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yargı reformu paketine dair açıklamalarda bulundu. 

AA Editör Masası’na konuk olan Gül, “Çok gecikmeden bunun kanunları çıkacak, idarenin gerektirdiği tüm tedbirler çok hızlı bir şekilde alınacak” dedi. 

Uzun tutukluluk süresine değinen Gül, “Tutuklulukta soruşturma ve kovuşturma dönemiyle ilgili bir azami süre var. Diyelim 3 yıl dava açmadınız, 3 yıl tutuklu kalabiliyor. Böyle olmayacak. Birisi tutukluysa bir an önce mahkemenin önüne çıkması onun en doğal hakkıdır” açıklamasında bulundu. 

Fikir özgürlüğüyle ilgili olarak da "İfadesinden, düşüncesinden, eleştirisinden dolayı hiç kimsenin hapis cezası ya da mahkumiyet almadığı bir sistemi hep beraber inşa edeceğiz” iddiasında bulundu. 

KADRİ GÜRSEL AÇIKLAMASI

Gazeteci Kadri Gürsel'in kelepçeli görüntüsü hakkında da konuşan Gül, “Kelepçeyi niye takıyorsunuz? Kendisi gelmiş... O görüntü gerçekten çok kabul edilebilir bir şey değil” açıklamasını yaptı. 

“YARGI MENSUBU ÖNÜNDEKİ DOSYAYA BAKACAK, VATANDAŞIN, AVUKATIN KILIĞINA KIYAFETİNE DEĞİL”

İstanbul Anadolu Adliyesinde avukatın eteğine kısa diyerek fotoğrafını çekip baroya göndermek isteyen hakim Mehmet Yoylu hakkında da konuşan Gül, “yargı mensubu önündeki dosyaya bakacak, vatandaşın, avukatın kılığına kıyafetine değil... Bunlar eski alışkanlıklar. Böyle yanlış uygulamalara fırsat vermeyeceğiz ki yargıya leke gelmesin. Anında gereken yapılmıştır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Panzer Davası: Emniyet müdürüne ilişkin sözler tutanağa geçmedi

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığı, Dersim kararı sebebiyle Belediyeye soruşturma başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...