30 Mayıs 2019 19:57

Kadın cinayetleri için gerçek adalet isteyen kadınlar Kadıköy'de yürüdü

Kadınlar Birlikte Güçlü çağrısıyla bir araya gelen kadınlar Khalkedon Meydanından Süreyya Operasına yürüdü.

ARŞİV | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Kadıköy'de Kadınlar Birlikte Güçlü çağrısıyla Khalkedon Meydanında bir araya gelen ve kadın cinayetlerinin politik olduğunu vurgulayan kadınlar katillerin erkek adaletiyle değil, gerçek adalet ile cezalandırılmasını talep etti. Khalkedon Meydanında buluşan kadınlar Süreyya Operasına yürüdü.

Her şeye rağmen burada ve hep birlikte olduğunu söyleyen kadınlar bugüne kadar kadın cinayetlerinde öldürülen kadınların isimlerini okuyarak her birinin burada ve aralarında olduğunu haykırdı. Toplanma yerinde yapılan konuşmaların ardından kadınlar Süreyya Operasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında polisler pankarta müdahale etmek istemesine rağmen kadınlar pankartın kapatılmasına izin vermedi. Kadınlar sık sık "Kadın cinayetleri politiktir" sloganı attı.

Eylemde, şiddetin savunması olarak mahkeme salonlarında söylenen "Başkasıyla mesajlaştı sandım", "Çorba fazla sıcaktı", "Travesti zannettim", "Fiyatta anlaşamadık" gibi bahaneler sıralayanlara karşılık, tek gerekçesi şiddetten kurtulmak olan, yıllarını cezaevinde geçirmek zorunda kalan kadınların hak mücadelesine dikkat çekildi. Erkek şiddetinin bahanesinin çok ama katledilen hayatların ise geri dönüşü olmadığı vurgulandı.

Bizim bir kişi daha eksilmeye, yeni bir kadın cinayetine, çocuk istismarı vakasına tahammülümüz yok diyen kadınlar, "Yaşasın kadın dayanışması", "Kadınlar birlikte, birlikte güçlü" sloganlarıyla taleplerini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankaralı kadınlar Nevin Yıldırım için adalet istedi

SONRAKİ HABER

Kerkük'te 6 bombalı saldırı: 4 ölü, 15 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa