30 Mayıs 2019 18:23

Sedanur cinayeti davasında sanıklar hakim karşısına çıktı

Kars'ta 9 yaşındaki Sedanur Güzel'e cinsel istismarda bulunup katleden 3 kişinin yargılanmasına başlandı. Duruşma 13 Eylül'e ertelendi.

Fotoğraf: Bedir Altunok/DHA

Paylaş

Kars'ın Kağızman ilçesinde, alıkoydukları 9 yaşındaki Sedanur Güzel'i tecavüz edip öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan 3 sanığın yargılanmasına, Yozgat Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Birbirini suçlayan sanıklar, suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme, sanık Ahmet B’nin akıl sağlığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Eylül'e ertelendi.

Güvenlik gerekçesiyle Yozgat'ta görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Ertan B, Himmet U. ve Ahmet B.  cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katıldı. Himmet U ve Ertan B. savunmalarında suçlamaları redderken, tutarsız ifadeler verdiği belirtilen Ahmet B, akli dengesinin yerinde olmadığını ileri sürdü.

Duruşmaya Kars Kağızman Ağır Ceza Mahkemesinden, SEGBİS ile katılan Sedanur'un annesi Handan Güzel ise, "Himmet Uç'un olayla bir alakası olmayabilir. Ancak Ertan B. ve Ahmet B’nin en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ahmet B’nin akıl sağlığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar verdi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamı kararlaştırılarak, duruşmayı 13 Eylül'e ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de meyve toplamaya çıkan ve bir daha geri dönmeyen 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cansız bedeni, 23 Eylül günü köyün bir kilometre uzağında üzeri taşlarla örtülü halde bulunmuş, olaya ilişkin küçük kızın komşusu Ertan B, Himmet U. ve Ahmet B. 28 Eylül'de tutuklanmıştı.

Sedanur'un cinsel istismara uğradıktan sonra öldürüldüğü DNA incelemesiyle ortaya çıkmıştı. Küçük kızı alıkoyup tecavüz ederek öldürdükleri iddiasıyla haklarında Kars Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan 3 sanığın, "kasten öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıldan 48 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırılması isteniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de aşı karşıtlığı nedeniyle kızamık salgınında vaka sayısı 971'e çıktı

SONRAKİ HABER

Ankaralı kadınlar Nevin Yıldırım için adalet istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...