30 Mayıs 2019 18:00

BirGün çalışanları, cezaevindeki Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına kart yolladı

BirGün gazetesi çalışanları, hukuksuz bir şekilde yeniden cezaevine konan Cumhuriyet gazetesi eski çalışanlarına kart gönderdi.

Fotoğraf: BirGün gazetesi

Paylaş

BirGün gazetesi çalışanları, geçtiğimiz ay içerisinde hukuksuz şekilde yeniden cezaevine konulan Cumhuriyet gazetesinin eski yazar ve yöneticilerine dayanışma kartı yolladı. BirGün emekçileri, başta meslektaşları olmak üzere tüm kamuoyunu gazetecilere kart göndermeye davet etti.

Cumhuriyet gazetesinin eski yöneticileri ve yazarları Güray Öz, Bülent Utku, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör ve Emre İper, 5 yılın altındaki hapis cezaları onanınca geçtiğimiz ay içerisinde yeniden cezaevine konuldu. BirGün gazetesi çalışanları da hukuksuz bir şekilde tekrar cezaevine gönderilen Cumhuriyet çalışanlarına dayanışma kartı gönderdi ve özgürlükleri ellerinden alınan gazetecilerin yalnız olmadıklarını belirtti.

"DİRENEN MİLYONLARCA YURTTAŞIN OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA HİSSETTİRELİM"

BirGün gazetesi çalışanları, dayanışma çağrısı yaptıkları açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Gazetecileri özgürlüklerinden mahrum bırakan bu kararı kabul edebilmemiz mümkün değil. Çünkü bu karar, hukuki temelleri olmayan bir soruşturma ve dava sürecinin sonucudur. Gazeteciler, iktidarın onlara belirlediği alanda kalmayı reddettikleri ve mesleklerini yapmaya çalıştıkları için cezaevine atılmışlardır.

Olanca kararlılığımızla bir kez daha hatırlatıyoruz: Gazetecilik suç değildir! Ama gazeteciliği engellemek çok büyük bir suçtur! Tarih bu haksızlığın bedelini er ya da geç ödetir!

AKP iktidarına biat etmediği için demir parmaklıklar ardına atılan gazeteciler, sadece görevlerini; yani topluma olan sorumluluklarını yerine getirmeye çalışmışlardır. Gazeteci dostlarımız asla yalnız değildir.

Bunu söylemek kadar, gereğini yerine getirmek de önemlidir. BirGün gazetesi çalışanları olarak, başta yazarımız Güray Öz olmak üzere, geçen ay yeniden cezaevine giren Cumhuriyet gazetesinin tüm eski çalışanlarına dayanışma amacıyla kart gönderiyoruz. Meslektaşlarımızı ve tüm duyarlı kamuoyunu da cezaevindeki gazetecilere kart göndermeye çağırıyoruz.

Haydi, dayanışmanın sesini hep birlikte büyütelim. Özgürlüğü elinden alınan gazeteci dostlarımıza yalnız olmadıklarını; bu ülkede iktidarın teslim alamadığı gazetecilerin ve direnen milyonlarca yurttaşın olduğunu bir kez daha hissettirelim.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile İdlib’i görüştü

SONRAKİ HABER

ABD'de aşı karşıtlığı nedeniyle kızamık salgınında vaka sayısı 971'e çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...