30 Mayıs 2019 15:57

Uçan Süpürge kapanış töreni Büyülü Fener’de yapıldı

22. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, kapanış töreni gerçekleşti. FIBRESCI Ödülü, "Ben Bedenim ve Ülkem" filmiyle İranlı yönetmen Mania Akbari'ye verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

22. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, kapanış töreni Büyülü Fener'de gerçekleşti. Bu yıl Hikayem 22.0 temasıyla Ankaralı sanatseverlerle buluşan festivalde FIBRESCI Ödülü, "Ben Bedenim ve Ülkem" filmiyle İranlı yönetmen Mania Akbari'ye verildi. 5 kıtadan film festivallerinin yer aldığı Süpürge, Evrensel Gazetesine teşekkür plaketi verdi.

23-30 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gösterime giren filmlerin seçici kurul üyelerine, sponsorlukları ile destek veren gazete, televizyon, radyo ve haber sitelerine teşekkür plaketleri verildi. Evrensel'e verilen plaketi Ankara muhabirimiz Burcu Yıldırım aldı.

FIBRESCI ÖDÜLÜ MANIA AKBARI'YE

FİBRESCI Ödülünü 'Ben Bedenim ve Ülkem' filmiyle alan İranlı kadın yönetmen Mania Akbari "Bu ödülü Türkiyeli ve İranlı kadınlara ve dünyanın her yerindeki kadınlara itaf ediyorum"dedi.

"NİCE FESTİVALLERE BİRLİKTE İMZA ATACAĞIZ"

Uçan Süpürge'nin kurucularından Halime Güner, "Uzun yıllar daha bu festivali sürdürmek, inatla devam etmek için bize çok iyi geldiniz" dedi. Güner, eşitliği özgürlüğü ve adaleti içselleştirerek mücadele eden bi kadın örgütü olduklarını söyleyerek "Kimse bize 'Destek vermiyoruz bu festivali yapamazsınız' diyemez. Çünkü kadınlar var. Ekibimiz gece gündüz çalıştı. İster etek boylarımızı ölçsünler, ister evlerine git desinler inatla burada olacağız. Daha nice birlikte festivallere imza atacağız"diye konuştu. Festival, bütün katılımcıların ödül alan 'Ben Bedenim ve Ülkem' filmini izlemesiyle son buldu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube, Alp Kuyumcu’ya yönelik saldırıları kınadı

SONRAKİ HABER

Çevreye en duyarlı öğrenciler Gemlik'ten

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...