30 Mayıs 2019 16:15

Genel-İş: İzmir Aliağa Belediyesinden çıkarılan işçiler işlerine iade edilsin

DİSK Genel-İş 5 Nolu Şube, İzmir Aliağa Belediyesinden çıkarılan belediye işçilerinin işe iade edilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK Genel-İş 5 Nolu Şube, İzmir Aliağa Belediyesinden çıkarılan belediye işçileri için basın açıklaması yaptı. DİSK Genel İş 5 Nolu Şubeye bağlı Karşıyaka, Karabağlar, Buca, Konak, Çiğli, Dikili ve Aliağa Belediyelerinin Şube Temsilciler Kurulu toplantısı Aliağa’da gerçekleştirildi.

Toplantının ardından işten çıkarılan işçilerin Demokrasi Meydanı’ndaki oturma eylemleri devam ederken örgütlü oldukları Genel-İş Sendikası yöneticileri ve 5 Nolu Şubeye bağlı temsilcilikleri bir basın açıklaması düzenleyerek yaşanılan süreci anlattı.

İşçilerin oturma eylemini yaptıkları Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen açıklamayı okuyan Genel-İş 5 Nolu Şube Sekreteri Deniz Şahin Gümüştekin, yaklaşık 10 gün önce Aliağa Belediyesinde çalışan 200 işçinin Başkanlık genelgesiyle asıl işkollarının bulunduğu müdürlüklere gönderildiğini, toplam 22 işçinin de iş akitlerinin feshedildiğini aktardı.

Yaşanan süreçte sendikanın barışçıl görüşme taleplerinin Aliağa Belediyesi tarafından geri çevrildiğine dikkat çeken Gümüştekin, “22 arkadaşımızın işten çıkarıldığı, 200 arkadaşımızın görev yerlerinin değiştirildiği bu süre içerisinde belediye hizmet alanlarının bazı noktalarını toplama kampı gibi kullanıp, çalışma arkadaşlarımızı odalara kapatarak, kendilerine gelecek ikinci bir emre kadar buralarda kalmaları söylenip, mimar-mühendis-vasıflı-vasıfız personel ayrımı yapmaksızın mobing uygulanarak, eşya taşınmasından, tuvalet ve depo temizliğine kadar birçok iş yaptırılmıştır ve hâlâ yaptırılmaktadır. Arkadaşlarımızın arasında ciddi sağlık problemi olup verilen işi yapamayacaklarını ifade edenlere ise 'Bu işi yapacaksan yap, yoksa kapı orada' gibi onur kırıcı sözler söylenerek yıllarca emek verdikleri işlerini bırakmaları noktasında ciddi baskı oluşturulmaktadır” dedi.

İşten çıkarılan işçilerin bir an evvel işlerine iadelerinin yapılması gerektiği, farklı birimlere gönderilen ve gönderilmek üzere bekletilen işçilerin mevcut görev yerlerinde çalışmaya devam etmesi gerektiğini yineleyen Gümüştekin, taleplerini şöyle sıraladı:

  • İşten çıkarılan arkadaşlarımız işlerine derhal iade edilsin.
  • İşyeri değişikliği yapılan arkadaşlarımız işlerinin başına gönderilsin.
  • Mobbinge dönük uygulamalardan derhal vazgeçilsin.
  • Yaşam standartlarını aldıkları maaşa göre düzenleyen, emekliliğine yaklaşmış çalışanların üzerindeki baskı, tehdit ve mobbinge bir an evvel son verilsin.
  • Yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmelerimiz üzerindeki gereksiz polemik ve yorumlara son verilsin.

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Torba teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi 

SONRAKİ HABER

Tutuklu Avukat Barkın Timtik, yakınlarına haber verilmeden ameliyat edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...