30 Mayıs 2019 14:52

İstanbul Havalimanındaki uçak kazasının nedenine dair iddialar paylaşıldı

İstanbul Havalimanında geçen hafta yaşanan uçak kazasının ardından incelemeler sürüyor. Kazanın nedenine dair çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

İstanbul - Ankara uçuşunu yapmakta olan uçağın sağ kanadı, pist kenarındaki bir kuleye çarptı. (Fotoğraf: Serdar Kuzuloğlu - Twitter)

Paylaş

İstanbul Havalimanında geçtiğimiz hafta yol kenarındaki elektrik direğine çarpan Sümela isimli Boeing 777/300 tipi uçağı ile ilgili incelemeler sürüyor. Kazada iki ihtimalin öne çıktığı öne sürüldü. İddilardan ilki pilotların, taksi süresini kısaltmak için “kestirme” yolu tercih etmesi. İkinci iddia ise kulenin uçağı yanlış yönlendirmesi oldu.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, araştırmalarda uçağın kanadının elektrik direğine çarpması ile ilgili iki iddia öne çıkıyor. İlk iddiaya göre Sümela isimli Boeing 777/300 tipi uçağın pilotları, taksi süresini kısaltmak için “kestirme” yolu tercih etti. Yeni havalimanında taksi yapılan alanın çok büyük olması, dolayısı ile taksi süresinin çok uzun sürmesi eleştirilen konular arasındaydı. İddiaya göre pilotlar yönlendirildikleri yol yerine daha kısa sürede havalanma olanağına kavuşacakları yola girdiler. Uçak, bu sırada yol kenarındaki elektrik direğine çarptı.

Bir başka iddia ise kulenin uçağı yanlış yola yönlendirdiği. Yetkililer, bu gerekçeye ilişkin, “Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bütün taraflarla görüşülüyor. Elektronik kayıtlar inceleniyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç Staffanstorp'ta çocukların başörtüsü kullanması yasaklandı

SONRAKİ HABER

Dersim Belediye Meclisi üyeleri İçişleri Bakanlığı müfettişi tarafından çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa