30 Mayıs 2019 14:33

Petrol-İş sendikası ve TÜPRAŞ yönetimi arasında görüşme yapıldı

Koç Holdingin dayatmaları sebebiyle TÜPRAŞ’taki sözleşme Yüksek Hakem Kuruluna (YHK) giderken Petrol-İş Genel Merkezi ve TÜPRAŞ yönetimi arasında bir görüşme yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Koç Holdingin 3 yıllık sözleşme, mazeret izinlerinin azaltılması ve vardiya sisteminde değişiklik dayatmaları nedeniyle TÜPRAŞ’taki sözleşme Yüksek Hakem Kuruluna (YHK) giderken, bugün Petrol-İş Genel Merkezi ve TÜPRAŞ yönetimi arasında bir görüşme yapıldı.

Görüşmeye ilişkin Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulunun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Sendikamızın TÜPRAŞ toplu sözleşme görüşmelerinde işveren tarafından gündeme getirilen 3 yıllık sözleşme süresi, vardiya sisteminde değişiklik ve mazeret izinleri konusunda görüşü ve duruşu son derece nettir. Sendikamız, sürecin başından bu yana müzakerede ısrarcı olmuş ve sözleşmenin tarafların iradesi ile masada çözülmesi gerektiği görüşünü ortaya koymuştur.

Bu doğrultuda, TÜPRAŞ’ta sürecin Yüksek Hakem Kuruluna (YHK) intikal etmesinden sonra, 30 Mayıs 2019 tarihinde tarafların ortak yaklaşımıyla Petrol-İş Genel Merkezinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmede, sendikamızın üç konu ile ilgili görüşleri bir kez daha vurgulanmış ve sözleşmede bu konularla ilgili maddelerin dışındaki hususlarda karşılıklı teklifler sunulmuştur. Toplantıda, TÜPRAŞ sözleşmesinin YHK tarafından bağıtlanması durumunda iş yerinde iş barışının ortadan kalkma riskinin doğacağının altı çizilmiştir.

Petrol-İş olarak, TÜPRAŞ’ta iş barışının bozulmasını asla istemiyor ve 40 yıldır oluşmuş sözleşme-müzakere geleneklerimize uygun olarak anlaşmaya varılmasını istiyoruz. Toplu iş sözleşme görüşmeleri, 11 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek toplantıyla sürdürülecektir. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de kayyumun borçlarının yer aldığı afişler toplatıldı, HDP itiraz etti

SONRAKİ HABER

İsveç Staffanstorp'ta çocukların başörtüsü kullanması yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa