12 Ekim 2012 10:18

Westerwelle Türkiye’ye geliyor

ALMANYA Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Çin Cumhuriyeti’ne yaptığı resmi ziyaret dönüşü Türkiye’ye uğrayacak. Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Westerwelle ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün İstanbul’da bir araya gelecek. Suriye’deki ve Türkiye-Suriye

Westerwelle Türkiye’ye geliyor
Paylaş

ALMANYA Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Çin Cumhuriyeti’ne yaptığı resmi ziyaret dönüşü Türkiye’ye uğrayacak. Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Westerwelle ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün İstanbul’da bir araya gelecek. Suriye’deki ve Türkiye-Suriye sınırındaki durumların ele alınacağı görüşme hakkında Westerwelle şu açıklamaya yer verdi: “Suriye konusundaki gelişmeler giderek daha ağırlaşıyor. Bu gelişme büyük endişeye sebep veriyor. Şu anki durumda önemli olan kimsenin ateşe benzinle koşmaması. İtidale ve gerinliğin azaltılması yaklaşıma önem veriyoruz.”
Türkiye ziyaretinin dayanışma niteliğini taşıdığını belirten Westerwelle, “Suriye’den Türkiye’ye bomba atılması hiçbir şekilde kabul edilemez. Ziyaretim NATO partnerimiz Türkiye’ye dayanışma ve hem itidalli yaklaşım ve de-eskalasyona önem verilmesi mesajını taşıyor. Kimsenin provokasyonlara gelmemesi önemli. Suriye’de demokratik yeni başlangıcın mümkün olması için başlatılan çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi. Westerwelle ayrıca zorunlu indirilen uçakla ilgili bilgi edineceğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail’in düşürdüğü uçak Hizbullah’ınmış

SONRAKİ HABER

Yeni Evrensel, yine Evrensel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...