30 Mayıs 2019 14:04

Filiz Kerestecioğlu, çocuklara şiddet uygulayan müdürün akibetini Meclise sordu

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Çankırı'da öğrencilere şiddet uygulayan müdürün öğretmen olarak atanması hakkında TBMM'ye soru önergesi verdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Çankırı’nın Yapraklı ilçesi Yukarıöz İlkokulunda öğrencilere şiddet uygulayan okul müdürünün Çankırı’da başka bir okula İngilizce öğretmeni olarak atanması hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Filiz Kerestecioğlu, verdiği soru önergesinde, çocuklara şiddet uygulayan müdürün eğitim alanında çocuklarla birebir çalışmaya devam edecek olmasının, başka pek çok çocuğun disiplin adına fiziksel cezalandırma ve aşağılamaya maruz kalma ihtimali doğurduğunu belirtti. Kerestecioğlu, bu durumun çocuk hakları sözleşmesi ve BM işkenceye Karşı Komite ve Avrupa Konseyi Sosyal Haklar Komitesinin tavsiye kararlarına aykırı olduğunu da vurguladı.

Filiz Kerestecioğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

  • Yukarıöz İlkokulunda öğrencilere şiddet uyguladığı gerekçesiyle görevden alınan okul müdürünün, İngilizce öğretmeni olarak Merkez TOKİ Ortaokuluna atandığı doğru mudur?
  • Okul müdürü neden açığa alınmak yerine başka bir okula öğretmen olarak atanmıştır?
  • Uluslararası sözleşmeler uyarınca, çocuklara yönelik şiddet ve istismar geçmişi olan kişilerin çocuklarla çalışmaması gerekirken bu kişi neden eğitim alanında görevini sürdürmektedir?
  • Çocukların okullarda maruz kaldığı şiddetle ilgili bugüne dek Bakanlığınız kamuoyuyla veri paylaşmamıştır. Bu konuda Bakanlığınız veri tutmakta, periyodik bilimsel araştırmalar yürütmekte midir?
  • Eğitim Ortamlarında Şiddetin Azaltılması ve Önlenmesi Strateji ve Eylem Planları neden yetersiz kalmaktadır?
  • Son 5 yılda çocuklarla çalışan meslek gruplarından personellerin çocuklara şiddet uyguladığı kaç olay yaşanmıştır? Bu kişilerin kaçı hakkında adli ve idari soruşturma açılmıştır? Kaçı görevden alınmış, kaçı mesleğine devam etmektedir?
  • Eğitim Ortamlarında Çocuğa Yönelik Şiddet Risklerini İzleme, Şiddet Riskine İlişkin Veri Toplama, Erken Uyarı ve Erken Destek/Müdahale Mekanizmalarının Güçlendirilmesi için; yani şiddeti önlemek için, Bakanlığınızın çocuklara ve eğitimcilere yönelik bir çalışması bulunmakta mıdır?
ÖNCEKİ HABER

Basın Konseyi, saldırıya uğrayan 6 gazeteciye mektup gönderdi: Yalnız değilsiniz

SONRAKİ HABER

Çağdaş Amazon kadını: Zehra Aral

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...