12 Ekim 2012 10:16

İsrail’in düşürdüğü uçak Hizbullah’ınmış

HİZBULLAH Lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in düşürdüğü insansız keşif uçağını kendilerinin gönderdiğini açıkladı. Nasrallah, El-Menar kanalında yaptığı konuyla ilgili bir açıklama yaptı.Uçağın düşman hava savunmasını delerek girdiği Filistin’de düşürüldüğünü kaydeden

İsrail’in düşürdüğü uçak Hizbullah’ınmış
Paylaş

HİZBULLAH Lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in düşürdüğü insansız keşif uçağını kendilerinin gönderdiğini açıkladı. Nasrallah, El-Menar kanalında yaptığı konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Uçağın düşman hava savunmasını delerek girdiği Filistin’de düşürüldüğünü kaydeden Hizbullah lideri şunları söyledi: “Hizbullah, Lübnan’dan İsrail istikametine doğru gelişmiş keşif uçağı gönderdi. Uçak deniz üzerinde yüzlerce kilometre uçtuktan sonra düşmanın hava savunma sistemini delerek Filistin’e girdi. Önemli noktalar üzerinde bir süre uçuş yaptıktan sonra da fark edilerek düşürüldü. Keşif uçağı operasyonuyla, Lübnan’daki direnişin çok önemli ve tarihi bir operasyonuyla karşı karşıyayız.” İsrail askeri yetkilileri, tanımlanayan bir insansız hava aracını düşürdüklerini ve konuyla ilgili araştırmaların devam ettiğini açıklamıştı. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “olayı çok ciddiye aldıkları” değerlendirmesinde bulunmuştu. Nasrallah, Suriyeli muhaliflerin ‘Hizbullah Esad güçlerinin yanında savaşıyor’ iddialarını ise yalanladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Edebiyat festivalinde öykü ve romanların dünyası

SONRAKİ HABER

Westerwelle Türkiye’ye geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...