29 Mayıs 2019 20:45

ABD, S-400 için sıkıştırmayı sürdürüyor

ABD, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminin sevkiyatını tamamlaması halinde yaptırımlarla karşılaşacağı vurgusunu yineledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus | Fotoğraf: Yasin Öztürk/AA

Paylaş

ABD ile tansiyonu düşürmek için “terör örgütü üyeliğinden” hakkında 7 yıl hapis cezası bulunan NASA Çalışanı Serkan Gölge’nin üç yıl sonra sessiz sedasız serbest bırakılması yeterli olmadı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminin sevkiyatını tamamlaması halinde yaptırımlarla karşılaşacağı vurgusunu yineledi. Ortagus, ABD’nin konuya ilişkin pozisyonunu değiştirmediğini söyledi.

Ortagus, “Türkiye S-400’lerin teslimatını tamamlarsa, çok etkin ve çok olumsuz sonuçlarla karşılaşacak” dedi. Sözcü, bu sonuçların “F-35’lerin alımı ve üretimine katılımının askıya alınması ile CAATSA nedeniyle yaptırımlar uygulanması” olacağını söyledi.

Kısa adı CAATSA olan ABD’nin Düşmanlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası, Rusya’dan silah alan ülkelere yaptırımlar uygulanmasını öngörüyor.

Öte yandan Ortagus’un, NATO müttefiki olan Türkiye IŞİD’e karşı mücadelesini takdir ettiklerini ve “Türk hükümeti ile iş birliğine” devam etmek istediklerini belirtmesi dikkat çekti.

S-400 sevkiyatının haziran içinde gerçekleşeceği belirtilmiş, Savunma Bakanı Hulusi Akar geçtiğimiz günlerde “teslimat gecikebilir” dese de hemen ardından Rusya’dan “Gecikme yok, zamanında teslim edilecekler” açıklaması gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Okullarda iftar yemeklerine eğitimcilerden tepki: Laiklik ilkesine aykırı

SONRAKİ HABER

Galatasaray Antrenörü Hasan Şaş'a 8 maç ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...