30 Mayıs 2019 11:22

ABD ile Rusya arasında İdlib-Esad pazarlığı

ABD, İdlib'de ateşkes ilanı karşılığında Suriye'nin uluslararası tecritten çıkartılması için Rusya ile görüşmeler gerçekleştirildiğini açıkladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jim Jeffrey, Washington ve Moskova’nın “İdlib’de ateşkes ilanı da dahil bazı koşullar karşılığında, Şam rejiminin uluslararası tecritten çıkartılması için görüştüğünü” açıkladı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kapalı oturumundan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jeffrey, Washington ile Moskova’nın Suriye krizini “Adım adım sona erdirecek bir yaklaşımı” görüştüğünü söyledi.

PLAN MAYISTA GÖRÜŞÜLDÜ

Euronews’un haberine göre Jeffrey, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Rusya’ya mayıs ayı ortasında yaptığı ziyarette, Suriye hükümetinin, uluslararası camiada yerini yeniden almasına olanak sağlayacak BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararına saygı göstermesini öngören bir planı görüştüğünü ifade etti.

Ancak Jeffrey, “Şu ana kadar İdlib bölgesinde ateşkes ile ilgili bir ilerleme veya Esad rejiminin artık çatışmalara son verme arzusuyla ilgili bize garanti sunacak olan anayasa komisyonunun kurulması konusunda bir gelişme sağlanamadığını gördük” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mülteciler: Yunanistan polisi bizi 2 gün aç bıraktı, copla darbetti

SONRAKİ HABER

HDP'den sınır ötesi operasyon açıklaması: Operasyon çözüm değil kriz üretiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...