30 Mayıs 2019 11:12

Hamaney: ABD ile müzakere olmayacak

İran'la ABD arasında karşılıklı atışmalar sürerken ülkenin Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Washington'la müzakerenin söz konusu olmadığını söyledi.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD ile müzakerenin hiçbir faydası olmayacağını söyleyerek, “ABD ile müzakerenin faydası değil zararı olur. Müzakere olmayacak” dedi.

İranlı aktivistler, araştırma görevlileri ve üniversite hocaları ile bir araya gelen İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney, “Bazı gazete ve yabancılar müzakere hakkında konuşuyorlar. Onların müzakere masasına dönelim çağrıları sadece ABD ile müzakereyi kapsamakta. Bizim Avrupa ve diğer ülkelere belirlenmiş konular üzerinde müzakerede bir sorunumuz yok ancak ABD ile müzakere olmayacak” ifadelerini kullandı.

ABD’nin müzakereyi İran üzerinde daha fazla baskı kurmak için taktik olarak kullandığını söyleyen Hamaney, İran’ı baskılar ile yıldırarak müzakere masasına oturtmak istediklerini belirterek, “Bu müzakere değil baskıdır. ABD müzakereyi taktik olarak kullanıyor” şeklinde konuştu.

 ABD’nin İran’a yönelik uyguladığı yıldırma politikalarına karşı İran’ın kendi baskı unsurlarını kullanmaya devam edeceğini belirten Hamaney, Milli Güvenlik Konseyinin nükleer antlaşmadaki taahhütleri askıya alan kararının yürürlükte kalacağına işaret ederek, “ABD baskılarına karşı biz de elimizdeki baskı araçlarını kullanacağız. Gerektiğinde askeri yöntemleri de kullanırız” dedi.

ABD: YAPTIRIMLAR İŞE YARIYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, İran’ın Hizbullah güçlerini Suriye’den çekmeye başladığını ve bunun da ABD’nin Tahran’a uyguladığı yaptırımların bir neticesi olduğunu savundu. Ortagus, “İran üzerindeki azami baskı kampanyamız, İran rejimini reddetmek için tasarlandı. Ayrıca rejim adına faaliyet gösteren vekil gurupların dayanağı olan para kaynaklarını kurutuyor. Hizbullah ilk kez finansal kaynak bulabilmek için açıktan bağış istemeye başladı. Kampanyamız çalışıyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kemal Kurkut Davası: Mahkeme tutuklama talebini reddetti, yeni rapor istedi

SONRAKİ HABER

Mülteciler: Yunanistan polisi bizi 2 gün aç bıraktı, copla darbetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...