30 Mayıs 2019 10:25

Kayapınar Çocuk Kreşinde kaymakam ve müftülük işgali

Kayapınar Belediyesi kayyumunun Kayapınar Çocuk Kreşini müftülüğe tahsis etme kararını bozan belediye meclisi üyeleri polis tarafından kreşten zorla çıkarıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP’li belediyelere kayyumlar döneminde bırakılan borçların ardından belediyeler, dayatılan X-Ray, GBT uygulamaları ile gündeme geldi. Dün de Kayapınar Belediyesi tarafından yaptırılan Kayapınar Çocuk Kreşi müftülük tarafından polis eşliğinde boşaltıldı.

KAYYUM, ÇOCUK KREŞİNİ BEDELSİZ MÜFTÜLÜĞE DEVRETMİŞ

Duruma ilişkin yazılı açıklama yapan Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Selahattin Aslan, kreşin kayyum tarafından 25 yıllığına bedelsiz müftülüğe tahsis edildiğini, belediye meclisinin mayıs ayında kreşin tahsisi kararını iptal ettiğini ve kuruma bildirdiğini ifade etti. Aslan “Kayyumlar şahsında ortaya çıkan yolsuzluk, hırsızlık ve talan pratiklerinin hesabı verilmesi gerekirken, yeni yöntemlerle belediyelerimiz haksız bir şekilde işlevsiz kılınmakta, yeni rejimin yönetsel aygıtı olan kayyum sistemi pratikte devam ettirilmek istenmektedir. Kayapınar Belediyesi tarafından yaptırılan ve kreş olarak kullanılan “Kayapınar Çocuk Kreşi”, 19.03.2019 tarihinde kayyım tarafından 25 yıllığına bedelsiz bir şekilde protokol ile Müftülüğe Haziran 2019’da verilmek üzere tahsis edilmiştir. Kayapınar Belediyesi tarafından Mayıs ayında gerçekleştirilen meclis toplantısı ile halen hizmet vermeye devam eden bu kreşin tahsisinin iptaline karar verilmiş, protokol iptal edilerek ilgili kuruma bildirilmiştir” dedi.

KAYMAKAM: BEN BURAYI İŞGAL EDİYORUM

Aslan, Kayapınar Kaymakamı ile yapılan görüşmeden sonuç alamamalarıyla birlikte Kaymakamın korumaları tarafından belediye meclis üyelerinin darbedildiğini söyledi. Aslan, “Kaymakam bizatihi kreşe gelmiş ve 'Ben burayı işgal ediyorum' demekte beis görmemiştir. Belediye Eş Başkanımız Keziban Yılmaz tarafından iptal edilen meclis kararına yönelik mahkeme yolunun açık olduğu hatırlatılması üzerine; Kaymakam, 'Hayır ben mahkemeye gitmiyorum, siz mahkeme açın' diyerek hukuku ve yasaları tanımadığını ifade ederek, hukuk ve yasaların getirildiği noktayı gözler önüne sermiştir” dedi.

Kreşin hukuksuzca ve zorla boşaltıldığını belirten Aslan, bu durumun kreşe gelen çocuklarda travmaya yol açacağını söyledi. Aslan, “Belediyelerimizden ve çocuklarımızdan ellerinizi çekin” diyerek kamuoyu, siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine yaşanan hukuksuzluğa karşı çağrıda bulundu.

Kayyum tarafından müftülüğe tahsis edilen “Kayapınar Çocuk Kreşi” kararını bozan belediye meclisi, müftülükten binayı boşaltması için tebligat çekmişti. Kayapınar Belediyesi’ne ait çocuk kreşinin kayyum döneminde Kayapınar Müftülüğü’ne devredilmesini iptal eden belediye meclis kararını tanımayan İlçe Müftüsü Vekili İsmail Fakırullahoğlu ise dün binayı boşaltmamak için polis çağırarak, gerginlik yaratmıştı. Binayı boşaltmayan müftülük, polis çağırarak belediye meclis üyelerini ve görevlileri binadan çıkarmıştı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig'de yaz transfer dönemi | Tüm kulüplerde gelenler-gidenler

SONRAKİ HABER

Nurhak sana güneş doğmaz!..

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...