30 Mayıs 2019 09:33

Öğretmenlere "zorunlu" imam hatip toplantısı Meclis gündeminde

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ilkokul 4. sınıf öğretmenlerine dayatılan “zorunlu” imam hatip tanıtım toplantısını Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da ilkokul 4. sınıf öğretmenlerine dayatılan “zorunlu” imam hatip tanıtım toplantısını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bulut, iktidarın kendi siyasal görüşlerine uygun bir toplum yaratmak için eğitimi bir araç olarak gördüğünü söyledi.

“ÇAĞDAŞ, BİLİMSEL EĞİTİMİN TEMELLERİ OYULDU”

17 yılda defalarca değiştirilen eğitim sistemiyle çağdaş, bilimsel eğitimin temellerinin oyulduğunu, eğitimin yaz boz tahtasına döndürüldüğünü kaydeden Bulut, eğitimin dinselleştirilmesi amacıyla sayıları artırılan, bütçeden aslan payının ayrıldığı imam hatiplerin, MEB tarafından yayımlanan ‘2018 Yılı İdari Faaliyet Raporu’na göre bu yıl da devamsızlık ve yıl sonu başarısızlığında diğer okul türlerine göre başı çektiğini kaydetti.

ZORUNLU TOPLANTI

Devamsızlık, sosyal etkinliklere katılma ve kitap okuma hedefleri tutturulamayan imam hatiplere ilginin giderek azaldığına vurgu yapan Bulut, çocuklarına güzel bir gelecek isteyen velilerin öğrencilerini imam hatiplere göndermediğini belirtti. Bulut, “İmam hatip okulları için beklediği ilgiyi bulamayan MEB, çareyi erken yönlendirmede buldu. MEB taşra teşkilatı birçok ilde imam hatipler için ilkokul öğretmenlerini ikna çabası başlatarak, Adana’da tüm 4. sınıf öğretmenlerini resmi talimatla zorunlu imam hatip tanıtım toplantısına çağırdı” dedi.

“İMAM HATİP DAYATMASI NEDEN?​”

Yüreğir’de bütün ilkokullarda 4. sınıfı okutan öğretmenlere Kaymakamlığın “olur”u ile toplantıya katılma talimatı verildiğini kaydeden Bulut, ilçe milli eğitim müdürlüğünün de, toplantıya katılacak öğretmenlerin görevli izinli sayılmasını kararlaştırdığını belirtti.

CHP’li Bulut, Bakan Selçuk’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  1. Öğretmenlerin “zorunlu” imam hatip toplantısına katılmasının dayanağı nedir?
  2. Öğretmenler, çocukları imam hatiplere yönlendirmek için nasıl bir yöntem izleyecektir?
  3. Zorunlu toplantılar sadece Adana ile mi sınırlıdır? Diğer illere ve ilçelere de böyle bir talimat gönderilmiş midir?
  4. Adana’daki zorunlu toplantılara katılmayan öğretmen olmuş mudur? Toplantıya katılmayan öğretmenlere herhangi bir idari işlem uygulanmış mıdır?
  5. Kendi raporunuzda dahi “başarısız” olduğu açık seçik ortada olan imam hatiplerin körpecik beyinlere dayatılmasının gerekçesi nedir? (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ceylanpınar TİGEM’de hayvan hastalıkları ve ölümleri iddiası TBMM'ye taşındı

SONRAKİ HABER

İstanbul Orman Müdürlüğüne ait traktör baraja düştü işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa