12 Ekim 2012 10:07

İstanbul radyosu BM’ye verilemez

Birlik Haber- Sen, Haber- Sen ve Türk Haber-Sen üyeleri, İstanbul Radyoevi binasının Birleşmiş Milletler'e tahsis edilmesine tepki gösterdi. Ankara'da Birleşmiş Milletler binasının önünde yapılan eylemde, TRT çalışanlarının topladığı 2 bin 110 imza Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'ne verildi.İstanbul'daki Radyoevi b

İstanbul radyosu BM’ye verilemez
Paylaş
Birkan Bulut

İstanbul'daki Radyoevi binasının Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Birimi'nin ofisine devredilecek olmasına TRT çalışanları tepki gösterdi.

"Radyoevimiz tarihimizdir", "radyoevi halkındır, devredilemez" sloganlarının atıldığı eylemde BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a yönelik konuşan Yapımcı Caner Beklim, "kentlere kimliğini veren yapıların, toplumun belleği" olduğunu hatırlattı. TRT İstanbul Radyo binasının, 1949'dan beri ülkenin bu, kişilikli binalarından biri olduğunu ifade eden Beklim, "Burası radyo binası olarak tasarlanmış, özel bir mimariye sahip, kentin ve Cumhuriyet Türkiyesi'nin sembol yapılarındandır" dedi.

Dünya Kültür mirası listeleri hazırlayan BM'nin "nasıl bir kültür hazinesinin üzerine oturmak istediğinin farkında olup olmadığını?" soran Beklim, bu binanın hem mimarı, hem Türkiye'nin geniş konser salonları ve teknik özellikleriyle sadece radyo yayıncılığı için tasarlanmış ilk ve tek yapı olduğunun altını çizdi. Ban Ki Moon'a, "Tarihimizi, kültür belleğimizi savunmamız sizce BM ve bünyenizdeki UNESCO'nun savunduğu değerlerle örtüşmüyor mu?" diye seslenen Beklim, Ban Ki Moon'a, daha bir yıl önce UNESCO'nun 13 Şubat'ı "Dünya Radyo Günü" olarak kabul ettiği bir ortamda, BM'nin İstanbul Radyoevi'nin boşaltılmasını, koca bir tarihin, koca bir kültürün kapının önüne konulmasını kendisine ve dünya kamuoyuna nasıl açıklayacağını da sordu.

Beklim Ban Ki Moon'dan radyoevi binasını almaktan vazgeçmelerini ve kendilerine hak vermelerini isterken, binaya sahip çıkmak için de demokratik platformlarda bir dizi etkinliği başlattıklarını da duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

GDO’nun yayılması önlenemiyor

SONRAKİ HABER

Ana dilde eğitim için alternatif kurumlar kurulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...