12 Ekim 2012 10:02

GDO’nun yayılması önlenemiyor

GDO’ya Hayır Platformu, GDO’nun sınırdan girince yayılmasının önlenemeyeceği konusunda uyarıda bulunarak, Biyogüvenlik Kurulu’na yem amaçlı ithalatı talep edilen GDO’lu 3 kolza ve 1 şeker pancarı çeşidi ile ilgili olarak son derece duyarlı ve titiz bir şekilde hazırlanmış bilimsel komite raporlarına aynı duyarlılıklı yanaşm

GDO’nun yayılması önlenemiyor
Paylaş

GDO’ya Hayır Platformu, GDO’nun sınırdan girince yayılmasının önlenemeyeceği konusunda uyarıda bulunarak, Biyogüvenlik Kurulu’na yem amaçlı ithalatı talep edilen GDO’lu 3 kolza ve 1 şeker pancarı çeşidi ile ilgili olarak son derece duyarlı ve titiz bir şekilde hazırlanmış bilimsel komite raporlarına aynı duyarlılıklı yanaşmasını bekledikleri çağrısında bulundu.
Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Derneği İktisadi İşletmesi ile Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği İktisadi İşletmesi (BESD-BİR) tarafından yem amaçlı ithalatı talep edilen GDO’lu 3 kolza ve 1 şeker pancarı çeşidi ile ilgili olarak hazırlanan bilimsel komite raporlarının 21 Eylül -12 Ekim 2012 tarihleri arasında Türkiye Biyogüvenlik Bilgi Değişim Mekanizması vasıtasıyla halkın görüşüne sunulduğunu vurgulayan GDO’ya Hayır Platformu, her ne kadar yem amaçlı bir başvuru yapılmış da olsa, dünyadaki örneklerin GDO’ların sınırdan içeri girdikten sonra çevreye yayılmasının durdurulamadığını gösterdiğine dikkat çekti.
Açıklamada, “Daha önce gıda amaçlı, şimdi de yem amaçlı GDO’lu şeker pancarı ithalat talebinin mantığını anlayabilmek mümkün değildir. Türkiye, kendi şeker pancarı ihtiyacını karşılayabilecek potansiyele sahip. GDO’suz şeker pancarı üretimi yasa ile sınırlanan bir ülkede GDO’lu şeker pancarı ithalatının talep edilmesi, tarım politikasında gelinen başarısızlığın önemli bir göstergesi. GDO’lu şeker pancarı ülkemize hiçbir şekilde sokulmamalıdır. Son derece duyarlı ve titiz bir şekilde hazırlanmış bilimsel komite raporlarına Biyogüvenlik Kurulumuzun da aynı duyarlılıkla yanaşmasını bekliyor, GDO ile mücadele noktasında önemli bir adım daha atılacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.
(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Yoksulluk sınır dinlemiyor

SONRAKİ HABER

İstanbul radyosu BM’ye verilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...