29 Mayıs 2019 18:19

Türkiye'de tutuklu bulunan NASA çalışanı Serkan Gölge serbest bırakıldı

"FETÖ" üyeliği suçlamasıyla tutuklu bulunan NASA çalışanı Serkan Gölge serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Kübra Gölge

Paylaş

"FETÖ" üyeliği suçlamasıyla Türkiye'de tutuklu bulunan Türkiye-ABD çifte vatandaşı NASA çalışanı Serkan Gölge serbest bırakıldı.

Reuters'ın Gölge'nin eşine dayandırdığı habere göre, Gölge'nin serbest bırakılmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre ABD, Gölge'nin serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladı. Gelişmenin ABD Türkiye ilişkilerinde bir rahatlama yaratacağı şeklinde yorumlandı.

"FETÖ" soruşturmasında gözaltına alınan Serkan Gölge, Ağustos 2016'da tutuklanmıştı. 8 Şubat 2018'de görülen duruşmada Gölge'ye "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. İtiraz üzerine suçlama "terör örgütüne yardım etmek" olarak değiştirilmiş ve ceza 5 yıla düşürülmüştü.

ABD'de geçen ay, Gölge'nin serbest bırakılmaması halinde Türkiye'ye yaptırım çağrısı yapan bir yasa tasarısı hazırlanmıştı. Tasarıda, Türkiye'de ABD vatandaşlarının ve Amerikan konsoloslukları çalışanlarının tutuklanmasından sorumlu olan yetkililere yaptırım çağrısı yapılıyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yiğit Aksakoğlu'nun 43'üncü doğum günü cezaevi önünde kutlandı

SONRAKİ HABER

DOĞADER kızıl geyik avı için ihale açan müdürlüğü protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...