29 Mayıs 2019 12:52

Bakanlık görüş göndermedi, AYM Barış Akademisyenlerini görüşmeyi erteledi

Anayasa Mahkemesi, 10 barış akademisyeninin bireysel başvurusunu görüştü, Adalet Bakanlığı'ndan başvuruya ilişkin istenilen görüşün gelmemesini gerekçe göstererek toplantıyı erteledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Anayasa Mahkemesi, “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzaladıkları için “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” iddiasından cezalandırılan, arasında bu nedenle cezaevine giren Prof. Dr. Füsun Üstel’in de bulunduğu 10 barış akademisyeninin bireysel başvurusunu görüştü. Bir karara varmayan AYM, Adalet Bakanlığı'ndan başvuruya ilişkin istenilen görüşün gelmemesini gerekçe göstererek toplantıyı erteledi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) aktardığına göre Anayasa Mahkemesi Birinci Bölüm, 10 başvuruyu “2018/17635” numarasında birleştirerek görüştü. 10 kişi arasında tutuklu bulunan Füsun Üstel’in de dosyası yer aldı. Toplantıda, “bir grup akademisyen tarafından yayınlanan bildiriye imza atan başvurucuların cezalandırılması nedeniyle ifade özgürlüğünün ihlal edildiği iddiası” ele alındı. Bir karara varmayan Anayasa Mahkemesi Birinci Bölüm, Adalet Bakanlığından başvuruya ilişkin istenilen görüşün gelmemesini gerekçe göstererek toplantıyı erteledi. Mahkemenin, bakanlıktan gelecek savunmanın ardından başvuruyu yeni bir gündemde ele alacağı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yalova'da avukatı darbeden kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

"Ataşehir Belediye Başkanı korumaları işçilere silah çekti ve darbetti" iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...