29 Mayıs 2019 09:05
Son Güncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2019 14:41

Dersim Belediyesinde görevli 6 zabıta, valinin talimatıyla gözaltına alındı

Dersim Belediyesinde görevli 6 zabıta, valinin talimatı sonucu ters kelepçeyle gözaltına alındı ve biri hariç serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim Belediyesinde görevli 6 zabıta görevlisi, valinin talimatı üzerine ters kelepçeyle gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğüne götürülen zabıta görevlileri daha sonra serbest bırakıldı. 

Dersim'de bir kafe, ihale dışında kalan kamuya ait alanı kullanmak isteyince Dersim Belediyesinde görevli 6 zabıta görevlisi duruma müdahale etti. Daha sonra zabıtalar görevlileri "Görevi engelleme" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Zabıta görevlilerinin gözaltına alınmasında dair Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu açıklama yaptı. Maçoğlu'nun belediye binası önünde yaptığı açıklamaya gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zabıtalar da katıldı.

Yapılan açıklamada olayın gelişimi aktarılırken zabıtaların görevlerini yapmalarının Vali Tuncay Sonel tarafından engellendiğine dikkat çekildi.

"ZABITALARIN GÖREVLERİNİ YAPMALARI ENGELLENDİ"

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, zabıtaların gözaltına alınmasına dair şu noktalara dikkat çekti:

İlimiz genelinde bulunan kaçak yapıların ve işgallerin ortadan kaldırılması kararı alınmış, gereği için Zabıta Müdürlüğüne gönderilmiştir. Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler yapılmış ve birçok işyerindeki ihlal ve kaçak yapılaşmalar ortadan kaldırılmıştır. Encümen kararında geçen ve Mameki Parkında bulunan Artukbey isimli işyerine 28.05.2019 tarihinde giden zabıta elemanları, gerekli bildirimi yapmış ve 1 gün sonra yani bugün için işyerinde tekrar denetim yapacaklarını, park alanındaki işgalin sona erdirilmesi gerektiğini işyeri sahiplerine bildirmiştir. 29.05.2019 tarihinde Artukbey adlı işyerine tekrar giden zabıta memurları, konu hakkında yasal işlemler yapmak amacıyla gerekli tutanak tutma işlemlerine başlamıştır. Bu arada işyeri sahipleri tarafından zabıta görevlilerine tehdit ve hakaretler yapılmış ve durum işyeri sahiplerince Tunceli Valisine bildirilmiştir.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, ekip ve korumaları ile birlikte zabıta görevlilerinin tuttuğu tutanaklara el koymuş ve tehdit ve hakaretler ile zabıta memurlarını işyeri dışına çıkarmıştır. Burada da zabıta memurlarına karşı alçaltıcı tavır ve tutumlarını devam ettirmiş ve memurların kamu görevini yapmalarını açık bir şekilde engellemiştir. Bu da yetmezmiş gibi, tüm zabıta çalışanlarının telefon ve kimliklerine el koymak suretiyle zabıta görevlilerini gözaltına aldırmıştır. Tunceli Emniyet Müdürlüğüne götürülen zabıta elemanlarımız, 1 çalışan hariç tamamı yaklaşık 2 saat sonra hiçbir ifade alınmadan serbest bırakılmıştır.

"VALİ KURAL TANIMIYOR"

"Vali Tuncay Sonel’in, memurların görevini yapmasını engellemesi, memurları tehdit etmesi, akabinde gözaltına aldırması kısacası açık bir şekilde görevini kötüye kullanması anlaşılır bir durum değildir" diyen Maçoğlu, "Bu konuda kamera görüntüleri alınmış olup olay tüm çıplaklığı ile ortaya çıkarılmıştır. Yaşanan bu olay hakkında görevini kötüye kullanan, özel bir işyeri lehine rant sağlayan ve memurların görevini yapmasını engelleyen tüm görevliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde tüm şikayet ve başvuru haklarımızı kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Derism Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, hâlâ gözaltında bulunan 1 zabıta memurunun "FETÖ"den kaynaklı arama kaydının olduğu iddiası üzerine ise "Bu personelin atamasını yapan ve memuriyet asaletini tasdik eden yine Vali /Kayyum Tuncay Sonel’dir. Belediye sınırlarında bulunan park ve yeşil alanlar ile kamuya ait tüm alanların korunması, imara aykırı yapılaşma ve işgallerin ortadan kaldırılması belediyenin görev sahasındadır. Halka ait parkların korunması konusunda, Vali dâhil tüm kişi ve kurumların gerekli hassasiyeti göstermelerini beklerken bugün yaşanan bu olay, Tunceli Valisinin kanun ve kural tanımazlığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır" dedi.

Gözaltına alınan ve FETÖ ile ilişkili olduğu suçlamasında bulunulan bir zabıta memurunun atamasını Vali Tuncay Sonel yapmış

(Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul İl Seçim Kurulu Müdürü ve 10 ilçenin seçim kurulu müdürleri ifade verdi

SONRAKİ HABER

İHD: Alıkonulan asker ve polisler serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...