29 Mayıs 2019 07:48

Rusya: S-400'lerin teslimatında gecikme yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın S-400'lerle ilgili "Haziran'a yetişmeyebilir" açıklamasının ardından Kremlin'den "gecikme yok" açıklaması geldi.

Fotoğraf: Dmitriy Fomin/Flickr (CC BY-SA 2.0)

 

Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimat sürecinin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini ve herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Peskov, Türkiye'ye S-400 bataryalarının teslimatının gecikebileceği tartışmalarının sorulması üzerine, "Hayır, bir gecikme söz konusu değil, her şey yolunda. Teslimat ilk başta planlanan zamandan önce yapılıyor, Türk tarafının ricası üzerine bu şekilde yapılıyor. Her şey plana göre ilerliyor" yanıtı verdi.

"Teslimat ilk başta planlanan zamandan önce yapılıyor, Türk tarafının ricası üzerine bu şekilde yapılıyor. Her şey plana göre ilerliyor" diyen Peskov, "Teslimatın günü ya da ayı gibi ince ayrımlara gelirsek, bunun gibi sorulara cevap vermek Kremlin'in işi değil" diye de ekledi.

HULUSİ AKAR 'HAZİRAN'A YETİŞMEZ' DEMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, “S-400'lerle ilgili anlaşma imzalandı ve bitti. Bunun böyle bilinmesi lazım" demişti. Söz konusu sistemin “Haziran'a yetişmeyebileceğini, ancak önümüzdeki aylarda Türkiye'ye geleceğini” söyleyen Akar, ABD'nin Türkiye'nin S-400 almasını istemediği ve bu konuda süre verdiğine yönelik iddiaları ise yalanlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AYM'den Kemal Kılıçdaroğlu kararları 

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da inşaatta çökme: 3 işçi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...