12 Ekim 2012 09:38

1 Mayıs mücadelesine devam!

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutladıkları için yargılanan sendikacılar ve siyasi parti temsilcilerinin ilk duruşması görüldü.2012 1 Mayıs’ını örgütleyen yöneticiler hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Kocaeli 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. 14 kişinin yar

1 Mayıs mücadelesine devam!
Paylaş

2012 1 Mayıs’ını örgütleyen yöneticiler hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Kocaeli 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. 14 kişinin yargılandığı duruşma 11 Aralık tarihine ertelendi. Duruşma sonrası yapılan basın açıklamasında konuşan Yapı Yol-Sen Şube Başkanı Selahattin Pehlevan, “Bu dava tamamen siyasi bir davadır. Sendikalarımızı suçlamaya yöneliktir. 1 Mayıs’a katılmak en doğal hakkımızdır, bu dava mücadelemizden bizi alıkoyamayacaktır” dedi.

Daha sonra söz alan KESK Genel Mali Sekreteri Ali Berberoğlu da “AKP’nin ileri demokrasisinde geldiğimiz yeri bu dava bir kez daha ortaya koymaktadır. En doğal demokratik haklarımızı kullandığımızda KESK Genel Başkanı dahi gözaltına alınabiliyorsa bunun neresi demokrasidir. Bu tam bir göz korkutmaktır. KESK olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de demokratik haklarımızı kullanmaktan geri durmayacağız” dedi.

Duruşmaya Kocaeli Çağdaş Hukukçular derneği üyeleri ve KESK’in avukatı da müdahil olarak katılarak destek verdi. (Kocaeli/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinden Erdoğan’a soru önergesi

SONRAKİ HABER

Alacakları için belediyeye yürüdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...