29 Mayıs 2019 05:40

Antalya'da bir sitede yüzme havuzunun klor tankı sızdırdı, 100 kişi zehirlendi

Antalya'da bir sitenin yüzme havuzuna ait klor tankı sızıntı yaptı. 100 kişi zehirlendi. 8 kişinin durumu ağır.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Antalya’da bir sitenin havuzuna ait klor tankındaki sızıntıdan 100’e yakın kişi etkilendi. Durumu ağır olan 7 kişi ve bir itfaiyeci, hastaneye kaldırıldı.

DHA'da yer alan habere göre, olay, Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi 33. Sokak'taki 4 bloklu bir sitede meydana geldi. Sitenin yüzme havuzu suyunu dezenfekte etmek amacıyla kapalı otoparktaki tanklara bir ton klor dolduruldu. Ancak tanktaki gaz sıkışması nedeniyle tankın kapağı sızıntı yaptı. Yoğun koku üzerine otoparkı kontrol eden görevliler, klorun tanktan taştığını fark etti.

Sitede yaşayan yaklaşık 100 kişi klor gazından etkilendi. Pek çok kişi mide bulantısı ve kusma nedeniyle evlerinden çıktı. İhbar üzerine siteye itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Sağlık görevlileri gazdan etkilenen kişileri ambulanslarla müdahale etti.

Polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, sitede yaşayanlar evlerinden tahliye edildi. Tahliye sırasında bir itfaiyeci de gazdan zehirlendi. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği itfaiyeci ve durumu ağır olan 7 kişi ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı.

ÇEVREDEKİ BİNALAR TAHLİYE EDİLDİ

Sitenin tamamen tahliyesinin ardından sızan klorun temizlenmesi için çalışma başlatıldı. Temizlik çalışması sırasında tekrar oluşan yoğun gazın kimseyi etkilememesi için çevredeki binalar da tahliye edildi. Evlerinden kucaklarında çocuklarıyla çıkanlar bölgeden uzaklaştı. Uzun saatler süren çalışma sonunda sızıntı önlenerek klor temizlendi.

 KLOR ZEHİRLENMESİNİN BELİRTİLERİ NEDİR?

  1. Klor zehirlenmesi vücuttaki organ sistemlerini etkiler
  2. Nefes almada zorluk
  3. Boğazda daralma hissi
  4. Akciğer ödemi
  5. Organ hasarı
  6. Görme kaybı
  7. Ağız bölgesinde ağrı ve yanma hissi (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 29 Mayıs 2019 Çarşamba

SONRAKİ HABER

BES'te devlet katkısının yüzde 10'u Borsa İstanbul'a aktarılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...