28 Mayıs 2019 19:22

Türkçe rap Yeni e’nin haziran sayısında

Yeni e haziranda "Türkçe Rap" dosyasıyla okuyucu karşısına çıkıyor.

Yeni e 32. sayı kapağı | Konser fotoğrafı: Pixabay | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Kırk yıllık ‘rocker’ Cem Karaca, sürgünden memlekete döndükten hemen sonra yaptığı “Raptiye Rap Rap” şarkısında o gün için Türkiye’de yeni olan bir müzik akımını hem ‘kapsıyor’ hem de sanki biraz nispet ediyordu: Müzik bir şey anlatmalı, rap ne anlatıyor?

Aradan geçen zamanda o zamanlar pek de beğenilmeyen rap müzik için de köprülerin altından çok sular aktı. Rock’ın 80’lerin sonundan itibaren toplumsal muhalefet açısından yaşadığı prestijli yükselişi bugün artık sanki bir "doygunluk" noktasına ulaşmışken şimdi "sözleri inanılmaz", "müzik de çok iyi ama bak" diye anılan rap şarkıları karşımıza daha çok çıkıyor. Bir de bu türün "icracıları" var ki, her biri başka bir öykü çıkarıyor hayatlarıyla önümüze.

Yeni e rap’in yükselişine bakıyor Haziran sayısında. Duru Su Kadıoğlu, R. Deniz Çelebi, Emre Kızılkaya, Ilgın Çeribaş-Tarık Tunç, Uğur Özcan, Ender Şiar Argın ve Anıl Sayan'ın yazılarıyla; Yağız Senem sanatçı Kayra söyleşisiyle dosyada yer alıyorlar.

ŞİİRLER VE ÖYKÜLER

Derginin öyküleri bu yıl TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı olan Adnan Özyalçıner ve Özlem Keskin, Önder Şit, M. Ender Özdeş imzalı. Mahmut Temizyürek, İdris Sezgin, Ayşe Nalan, Önder Karataş, H. İbrahim Özcan, Fırat Topal, Soner Demirbaş ve Arife Kalender ise şiirleriyle katılıyor.

Yeni e, kitabevlerinin yanı sıra emekkitap.com, babil.com, odakitap.com, eganba.com adreslerinden edinilebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cem TV’de sözleşmeyi Yüksek Hakem Kurulu imzaladı

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 29 Mayıs 2019 Çarşamba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...