12 Ekim 2012 07:28

Barış sağlanıncaya kadar daha kaç insan ölmeli?

Barış için Öcalan’a Özgürlük Platformu üyeleri Diyarbakır’da yaptıkları basın toplantısıyla Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için başlattıkları imza kampanyasını duyurdu.Sümer Park Resepsiyon salonunda yapılan açıklamada konuşan Avukat Eren Keskin, platformun barışa katkı sunmak iç

Barış sağlanıncaya kadar daha kaç insan ölmeli?
Paylaş

Sümer Park Resepsiyon salonunda yapılan açıklamada konuşan Avukat Eren Keskin, platformun barışa katkı sunmak için kurulduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve Adalet Bakanlığına gönderilmek üzere imza kampanyamızı başlatıyoruz. Biz artık coğrafyamızda barış için Öcalan’a özgürlük konusunun tartışılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, bizi barışa götürecek tek yolun bu olduğunu düşünüyoruz. Elini vicdanına koyup herkes için ağlayan her bireyin bu çalışmamıza destek vermesini istiyoruz” dedi.

“Öcalansız savaş yürüyor, ama Öcalansız barış yürümüyor” değerlendirmesinde bulunan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ise “Öcalan ile görüşmeler yapıldığı zaman barışın gerçekleşeceğine ilişkin halkta bir umut oluşmuştu. Ancak görüşmeler kesildiğinden bu yana ölümlerin arttığını görüyoruz. Barışın kilidinin Öcalan olduğunu yaşadığımız pratik bize gösteriyor. Acıları artırmadan hemen yarın Öcalan’a özgürlük diyoruz. Bunun şartları Türkiye’de vardır. Barış sağlanıncaya kadar daha kaç insan ölmeli” şeklinde konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ölümlerin ardı arkası kesilmiyor

SONRAKİ HABER

Arınç’tan geri adım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa