27 Mayıs 2019 20:13

Çiğli Hastanesinde çifte standart

"Çiğli Hastanesinde, devlet kurumu yöneticilerinin olduğu gün, her gün çıkan menülerden daha özenli ve yemek çeşidi arttırılarak hazırlandı."

Fotoğraf: Delwin Steven Campbell/Flickr

Paylaş

Bir Sağlık Emekçisi
İzmir

21 Mayıs’ta Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde iftar yemeği verildi. İzmir’in ve Çiğli’nin tüm kamu kurumlarına davetiye gönderilerek yapılan iftar yemeğine çok sayıda devlet kurumu yöneticileri katıldı. Devlet kurumu yöneticilerinin katılması sebebiyle menü her gün çıkan menülerden daha özenli ve yemek çeşidi arttırılarak hazırlanmış. Ancak iftar yemeğinin olduğu gün akşam yemeği menüsü ise standart menü şeklinde çıkarıldı. İftar menüsünün karışık ızgara, tatlı, salata, pilav ortaya iftariye tabakları, akşam menüsünün ıspanak yoğurt ve börek olarak çıkması bir çifte standarttır!

Ayrıca her gün akşam yemeği ve iftar menüsü aynı çıkarken ve menüler iftar için oldukça zayıfken protokol için bu özenin gösterilmesi bizlerin tepkisine sebep oldu. İftar yemeği, gelen kişi sayısına yetişmeyince klinikler aranıp “kaç kişi oruç, kaç kişi değil ona göre yemek ayıracağız” denmesi de başka bir ayrımcılığın göstergesi!

Yetmedi bir de iftar sonrası semazenlerin çıkması ve tasavvuf grubunun sahne alması kamu kaynaklarının nerelere aktarıldığı da bizler açısından epey düşündürücü! Bizlere hastanenin parası yok diyerek döner sermaye ödenmezken, her türlü ihtiyaç ertelenirken bir iftar yemeğinin bu kadar şova dönüştürülmesi ve bunun için bu kadar kaynak ayrılması bizler açısından çok da kabullenilir bir durum değil.

Hastane idaresinin bir akşam çalışanlarıyla iftar yemeği yemesi kurum kültürü açısından çok önemlidir ancak idare böyle bir iftar yemeğini çalışanlar için değil gösteriş için yapmıştır. O akşam böyle gösterişli bir yemek düzenleyip protokole yaranmak yerine her akşam 3 çeşit çıkan menüye ramazan boyunca bir çeşit daha eklemiş olsalardı biz çalışanlar için daha makbuldü.

Hastane idaresi bir kere daha çalışanları bu tavrıyla değersiz hissettirmiş, personeli için yaptığını söylediği iftar yemeğini aslında birilerine yaranmak için yaptığını göstermiştir. İdarenin bu tavrını bir kere daha sağlık çalışanları olarak kınıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Dışarıdan baksan kat kat cila, içeriyi kemiren tahtakuruları *

SONRAKİ HABER

Manisalı eğitim emekçileri ve veliler: Okulumuza dokunmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...