27 Mayıs 2019 14:19

Yurttaş İskenderun’da angus istemiyor

Türkiye'ye İskenderun limanından dağıtılan ithal hayvanların kente yaydığı gaz ve pis koku nedeniyle imza toplanıyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Alperen DEMİR
Hatay

Bir yandan hayvancılığa vurduğu darbe ile tartışılan anguslar uzun süredir İskenderun’da yaşayan yurttaşları da rahatsız ediyor. İthal edilen angusların yaklaşık 1 yıldır tüm Türkiye’ye İskenderun limanından dağıtılıyor olması vatandaşta tepkilere neden oldu. İskenderun Yaşam Platformu geçtiğimiz günlerde yurt dışından ithal edilen angus ve küçükbaş hayvanların İskenderun Limanına getirilmesine tepki göstermiş, Güney Amerika’da görülen Ebl hastalığı, Avrupa’da görülen Mavi dil hastalığı, şap hastalığı ve çevre kirliliği yapan metan gazının bölgedeki hayvancılığı ve insan yaşamını olumsuz etkilediğine dikkat çekmişti.

İthal edilen büyükbaş hayvanlardan başta anguslar nedeniyle tüm şehre yayılan metan gazı ve pis kokudan rahatsız olan ve olası bulaşıcı hastalıklardan endişe eden emekli Remzi Karpuz da angus ithalatının durdurulması talebiyle bir haftadır imza topluyor. Bir haftada 5 bin imza topladığını ifade eden Karpuz, “Bu toplumsal bir vakadır. Toplumu ilgilendiren bir meseledir. Bu havayı hepimiz tenefüs ediyoruz İskenderun'un sağlığını tehdit eden bu angus meselesi tüm İskenderun halkının sorunudur. Biz bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

“AKP VE İLÇE BELEDİYESİ SESSİZ KALDI”

EMEP, CHP, HDP gibi partiler ve çeşitli demokratik kitle örgütlerine giderek destek istediğini anlatan Karpuz, “AKP bu olay ile ilgilenmediklerini söyleyerek beni geri çevirdi. Belediye başkanına da gittim beni belediyede 2 saat beklettiler ama başkan ile görüşemedim. Telefon numaramı bıraktım geri dönüş alamadım. Yetkililerin bu konudaki çözüm arayışı ve alacakları önlem de aslında bir bakıma ayrı bir sorun” dedi. İthal edilen angusların limana gelmeden deniz açığında temizliği olacağının söylendiğini aktaran Karpuz, “Ancak bu da deniz kirliliğine neden olacak. Sonuçta bu durum bir çevre kirliliğidir. Bu mücadelemiz olumlu bir sonuç alana dek durmayacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman: Sadece yandaşa kıyak 1 milyar TL

SONRAKİ HABER

Schneider işçileri: TÜPRAŞ işçileri kazanılmış haklarını geri vermez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...