27 Mayıs 2019 13:02

Kadıköy Belediyesinde anlaşma sağlandı

Kadıköy Belediyesinde yapılan toplusözleşmeyle çalışma saatleri haftalık 40'a indirildi, ücretlere 380 lira brüt seyyanen zam yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Genel-İş Sendikası ile Kadıköy Belediyesi arasında 6 aydır süren toplusözleşmede anlaşma sağlandı. Çalışma saatleri haftalık 40’a indirildi, 380 lira brüt seyyanen zam yapıldı.

TİS görüşmelerinde OHAL KHK’leri ile belediye şirketlerine geçirilen ve sözleşme hakları gasbedilen işçiler, asgari ücret farkının verilmesini ve işçilerin yüzde 65’inin olduğu gibi 40 saat çalışma haftası istemişti. Ayrıca uygun bir yemek ücreti ve otopark çalışanlarının taleplerinin kabul edilmesi de maddeler arasındaydı.

Görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine Genel-İş üyesi işçiler 28 Mayıs’ta greve çıkmak üzere 14 Mayıs’ta grev kararı asmıştı.

Yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre haftalık çalışma saati 40 saate indirildi, yemek ücretlerinde iyileştirmeler yapıldı, otopark çalışanlarının talepleri karşılandı. Asgari ücret farkının yansıtılması ise kabul edilmeyerek ücretlere 380 lira brüt seyyanen zam yapıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Kürtçe için yasal düzenleme yapılmalı

SONRAKİ HABER

CHP’li Karabat: İstanbul Havalimanı satılacak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...