12 Ekim 2012 06:04

BDP eski milletvekili hakkında tutuklama kararı

Şırnak'ta yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açılan BDP Şırnak eski Milletvekili Sevahir Bayındır hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.Şırnak'ta yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla dava açılan BDP Şırnak eski Milletvekili Sevahir Ba

BDP eski milletvekili hakkında tutuklama kararı
Paylaş


Şırnak'ta yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla dava açılan BDP Şırnak eski Milletvekili Sevahir Bayındır'ın yargılanmasına Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bayındır ve avukatının katılmadığı duruşmada, iddia makamı Bayındır hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

İddia makamının talebinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bayındır'ın savunmasının alınmamış olmasından dolayı hakkında yakalama emri çıkarılmasına, savunmasının bizzat Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca Bayındır'ın mahkemenin görev alanı dışında yakalanması durumunda ise yol tutuklaması yapılmak suretiyle en kısa zamanda hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kavlak’a Türk Traktör işçilerinden tepki

SONRAKİ HABER

Zam isteyen işçiler işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...