27 Mayıs 2019 07:31

Nusaybin’de Mitanni Kültür Merkezi’nde 3 yılın ardından yeniden Kürtçe tiyatro

Nusaybin'de 3 yılın ardından ilk kez Kürtçe tiyatro sahnelendi. “Evrensel kadınlık ve erkeklik krizi”ni konu edinen “Di tuwaletê de” oyunu yoğun ilgi gördü.

Mardin Nusaybin Belediyesine bağlı Mitanni Kültür Merkezi’nde 3 yılın ardından ilk kez “Di tuwaletê de” adlı bir Kürtçe tiyatro sahnelendi

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin Nusaybin Belediyesine bağlı Mitanni Kültür Merkezi’nde 3 yılın ardından ilk kez “Di tuwaletê de” adlı bir Kürtçe tiyatro sahnelendi.

Mardin Nusaybin ilçesinde geçmiş yıllarda ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve belediyeye atanan kayyumdan kaynaklı işlevsiz hale getirilen Mitanni Kültür Merkezi’nde 3 yılı aşkın bir süre sonra ilk kez Kürtçe tiyatro oyunu sergilendi. Rênas Jîyan’ın yazdığı, Zelal Angay’ın yönettiği ve Zınar Ataman’ın sahnelediği “Di tuwaletê de” adlı oyunu, Nusaybin Belediye Eş Başkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

“Evrensel kadınlık ve erkeklik krizi”ni konu edinen oyun izleyiciden tam not aldı.

Oyuncuları tebrik eden Mardin Nusaybin Eş Başkanı Ferhat Kut, Kürtçe bir oyunun yıllar sonra Mitanni Kültür Merkezi’nde oynanmasının kültürel anlamda önemli olduğunu vurguladı. Nusaybin Eş Başkanı Semire Nergiz de, oyun için organizasyonu yapanlara teşekkür etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tire'de sigara fabrikasında patlama: 1 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

23 Haziran seçimi | İstanbul’un yoksulları iktidara iyi bir ders verebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...