11 Ekim 2012 15:36

Hozat yasak mağduru

Dersim’in Hozat İlçesinde yasak bölge uygulaması ilçe sakinlerini ve köylüleri mağdur ediyor. Dün de Tunceli il Jandarma Komutanlığı tarafından Dersim’in Hozat ilçesiyle ulaşımı sağlayan karayolu 45 gün süreyle yasaklı bölge ilan edildi.6 Ekimde uygulanmaya başlayan yasak, İl İdaresi Kanununun 11. maddesine

Hozat yasak mağduru
Paylaş
Kemal Özer

6 Ekimde uygulanmaya başlayan yasak, İl İdaresi Kanununun 11. maddesine dayandırılırken, yasak nedeniyle karayolu kullanılamazken, Hozat ilçesi sakinleri ile köylüler yasak bölge uygulamasından ciddi şekilde mağdur etti.

Gidiş-dönüş 90 kilometre olan yolun yasaklanması nedeniyle vatandaşlar, 220 kilometre olan Hozat-Pertek-Dersim yolunu kullanmak zorunda kaldı.

Yasak nedeniyle Dersim’in Hozat ilçesiyle ulaşımı sağlayan karayolu ile merkeze bağlı Çiçekli, Çılgarabat, Oğ, Altınyüzük, ve Demirkapı Köyü ile bunlara bağlı birçok mezranın da ulaşım sağlanmadı. Köy ve mezralarda yaşayan yüzlerce öğrenci okullarına gidemedi.

Dersim’de geçmiş yıllarda da benzer uygulamalar yaşanmıştı. Dokuz Kaya köyünden Ali Karabulut’un avukatı Barış Yıldırım aracılığıyla açtığı davada yasak bölge uygulamasının hukuki olmadığı mahkemece belirtilmişti.

Dersim merkeze bağlı Çiçekli, Çılga ve Demirkapı Köylerinde polis ve jandarma özel harekat timlerinin katılımıyla başlatılan ve hava destekli olarak devam eden operasyonun sürdüğü belirtildi.

Kent merkezinde bulunan menfezlere de güvenlik gerekçesiyle korkuluklar örüldü. Güvenlik gerekçesiyle, 65 menfezin karayolları ekipleri tarafından korkuluklarla örülmesi, sonbahar mevsiminde yağmurların da başlamasıyla birlikte taşkın riskine neden olabilir. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Orta Vadeli Program, Türkiye ekonomisi ve kriz

SONRAKİ HABER

‘Çılgın otoyol’a Danıştay freni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...