27 Mayıs 2019 00:15

Grev lafta değil pratikte olur

Kayseri'den Türk-İş'e bağlı sendikalara üye işçiler kamudaki TİS sürecine dair yazdı: 200 bin kamu işçisi grev yaparak istediğini alabilir.

Maden işçileri

Fotoğraf: Gürkay Gündoğan/ DHA

Paylaş

Türk-İş üyesi bir grup işçi
Kayseri

Merhaba Evrensel gazetesi okurları...

Sizlerle 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplusözleşmeyle ilgili Türk-İş’in Samsun’da yapılan Başkanlar Kurulu toplantısının ardından yayımlanan bildiride, birçok işyerinde uyuşmazlık zaptı tutulduğu, ara bulucu safhasının bittiği, grev aşamasına gelindiği vurgulanarak, “Bundan sonra izlenecek politika, gelişmelere göre kararlaştırılacaktır” denilmesine ilişkin görüşlerimizi aktaracağız.

Öncelikle Türk-İş üyesi işçiler olarak buradan bir çağrı yapmak istedik. Madem bazı işyerlerinde süreç tamamlanmış karşımızda niye muhatap bulamıyoruz? Beklemenin ve grev talimatı beklemenin mantığını anlamıyoruz. Biliyorsunuz ki ülkemizde günlerdir Türk-İş’e bağlı Petrol-İş’in örgütlü olduğu rafineri işyerlerinde binlerce işçi eylemler yapıyor. TÜPRAŞ petrol rafineri işçileri birçok yerde fiili grev yapıyorlar, işyeri terk etmeme gibi eylemler gerçekleştiriyorlar. Petrol-İş Genel Merkezi de eylemlerin devam edeceğini ve işçilerin kararlılığından aldığı güçle fiili grev yapma çağrısında bulunuyor. Biz neden yapamayalım?

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Gerekirse bütün başkanları Ankara’ya toplarım” dedi. “Gerekirse EYT gibi miting düzenleriz” dedi. Başkanlara ve Türk-İş genel merkezine ve Türk-İş üyesi binlerce işçiye gelin süreç tıkandıysa üretimden gelen gücümüzü kullanalım niye demiyor? Ama biz, “Tüm işyerlerinde grev yapalım Ankara’ya veya başka yere toplamakla bu iş çözülmez” diyoruz. 200 bin kamu işçisi grev yaparak istediğini alabilir.

ÖNCEKİ HABER

Sudan’da genel grevler zamanı

SONRAKİ HABER

AKP’ye oy veren işçi de "Burada haksızlık olduğunu biliyoruz" diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa