26 Mayıs 2019 23:30

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den tarım projelerine destek için ilk adım

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen'de kurulan Tarımsal Araştırma Merkezini inceledi. "Tarımsal çalışmalara desteğimiz sürecek" dedi.

Fotoğraf: Menemen Belediyesi

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un projeleri arasında yer alan tarım projeleri kapsamında kurulan Tarımsal Araştırma Merkezini incelemek için Menemen’e gitti.

Soyer ve Aksoy amaçlarının, üreticilerin toprağa küsmesini engellemek ve tarımda üreten bir döneme geçmek olduğunu ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Belediyesinde Başkan Serdar Aksoy ile bir araya geldi. Menemen’de Aksoy tarafından yeni kurulan Tarımsal Araştırma Merkezine gidildi. Tesisin sorumlusu olan Menemen Belediyesi Meclis Üyesi ve Ziraat Yüksek Mühendisi Koray Atasoy projeyle ilgili bilgi aktardı.

“MENEMEN İÇİN ‘ÜRETEN’ DÖNEM”

Tarımsal Araştırma Merkezinin çiftçiyi ayağa kaldıracağına ve doğru yönlendirerek üretimi güçlendireceğine vurgu yapan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “İlk etapta belediyemiz bünyesindeki bu 160 dönümlük arsada çalışmamıza başladık. Burada Ziraat yüksek mühendisleri, ARGE ekipleri ve çiftçi ile beraber Menemen’de üretim odaklı çalışmalarımıza başlayacağız. Amaç çiftçiyi ayağa kaldırmak ve toprağa küsmesini engellemek. Tarım kooperatifleri kuracağımızı ve üreticinin kalkınmasının önünü açacağımızı söylemiştik. Bu merkez bir başlangıç olarak görülebilir. Merkezimiz farklı alanlarda büyümeye ve gelişmeye de devam edecek. Menemen’de çiftçilerin üretim envanterleri kapsamında başlatacağımız araştırmalar sonucunda üreticiye alternatifler sunmak da hedeflerimiz arasında. Menemen için üreten ve gelişen dönem başlıyor” dedi.

“KALKINMA İÇİN BİR İLK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Tarım, kalkınmamızın önündeki en büyük değer. Menemen’in verimli topraklarında böyle güzel çalışmalar yapılması bizleri son derece mutlu ediyor. Başkanımız Serdar Aksoy’un öncülüğüyle Menemen’de Belediye bünyesinde ilk kez kurulmuş olan ARGE merkezi çiftçi, üretici ve Menemen halkı için büyük bir şans. Bu merkezde gerekli envanter çalışmaları yapılarak, alternatif ürünlerin de çiftçiye sunulması ile beraber ciddi bir kalkınma başlayacak. Başta Başkanımızı ve ardından emeği geçen tüm dostlarımızı bu güzel çalışmayı yarattıkları için kutluyorum” ifadelerini kullandı. Soyer desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURU ÜZÜM

Menemen Belediyesi Meclis Üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Koray Atasoy, Araştırma Merkezi hakkında detaylı bilgi verdi. 160 dekarlık alanın 67 dekarlık kısmında kurutmalık çekirdeksiz üzüm yetiştirildiğini ifade eden Atasoy, “Yetiştirilen bu üzümler, önümüzdeki sene hasat edilmesiyle beraber Menemen’deki okullarda öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılacak. Merkezimizin daha farklı alanlarda da gün geçtikçe büyümesiyle beraber bu gibi projelerimiz daha da genişletilecek. ARGE merkezimizde; üretim, işleme, ürün ve hatta ürünün çıkışı da dahil olmak üzere tüm üretim alanlarına yönelik hizmet mevcut olacak. Atasoy öncelikli hedeflerini ise “Menemen’de ekilen ürünlerin daha verimli hale getirilmesi için araştırma yapılması, alternatif yeni ürünler geliştirilmesi, üretim planlaması yapılması, envanter düzenlemesi ile beraber çiftçiye hakim olarak yol gösterici olunması, mevcut ürünlerin pazarlanmasına yönelik satış pazarlama konusunda yardım sağlanması, belediyemize ait yeni açılacak ARGE merkezleriyle ortak çalışma içerisinde bulunularak kooperatifleşmenin de birer öncüsü olmak” şeklinde açıkladı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan’ın ikinci açıklaması ve bir sondaj süreci

SONRAKİ HABER

Sudan’da genel grevler zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...