24 Mayıs 2019 17:28

Meral Akşener: Biz gerekçeli kararda, gerekçe bulamadık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YSK’nin İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararına tepki gösterdi: Biz gerekçeli kararda, gerekçe bulamadık.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti milletvekilleri ve delegelerle birlikte iftar programına katıldı. Meral Akşener program öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, bir gazetecinin, YSK’nin İstanbul seçimlerinin yenilenmesine ilişkin gerekçeli kararıyla ilgili sorusunu, “Biz gerekçeli kararda, gerekçe bulamadık. Bir gerekçeye rastlasaydık iyi olurdu ama maalesef göremedik” diye yanıtladı.

‘İTİRAZ ŞERHLERİNİN İÇİNDE OY ÇALINMASINA YÖNELİK TEK KELİME YOK’

Akşener, muhalefet şerhlerinin özellikle YSK Başkanı Sadi Güven’in gerekçesinin hatırlatılması üzerine, “Onları dikkatle okuduğumuz zaman temel şey neydi; oy çalındı. Peki YSK’nin talimatla bu işi yapmış olan onaylayan hakimlerinin gerekçesinde de itiraz şerhlerinin içinde de oy çalınmasına yönelik tek kelime yok. Yani net bir şekilde ortaya çıkan gerekçe şudur ki, oy moy çalınmamış yani kaybedebileceklerini düşünmemişler. Onun getirdiği hızlı bir talimatla seçim tekrarı sonucu bu” diye konuştu. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hulusi Akar'ın CHP'li Özgür Özel'e açtığı "hakaret" davası görüldü

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Birileri karar sebebiyle hem YSK hem AK Parti'ye saldırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...