24 Mayıs 2019 23:55

İşçi mektubu: Sömürü düzeniniz bozulacağı için mi bu öfkeniz?

Ford işçileri, Kale Kayış işçilerinin patron tarafından darbedilmesine tepki gösteriyor.

Kale Kayış işçileri molada | Fotoğraf işçiler tarafından Evrensel'e gönderilmiştir.

Paylaş

Ford Otosan işçisi
Kocaeli

Kale Conveyor (kayışları) fabrikasında sendikaya üye oldukları için işten atılan işçi arkadaşlarımızın patronları tarafından şiddete maruz kalmalarını Ford Otosan işçileri olarak şiddetle kınıyoruz. Arkadaşlarımıza ve ailelerine çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İşçinin alın terine el uzatan emek düşmanı patronlar; unutmayınız ki o zenginliğinizin en önemli yapı taşlarından biridir o işten kovup, şiddet uyguladığınız işçiler. Hem de ramazan ayında iftar verirken ve aileleri yanındayken, o küçücük masum yavru bebek varken bunu yaptınız. Hiç mi insanlığınız kalmadı? Bu işçi düşmanlığı sadece yasal hak olan sendikalaşmak istedikleri için mi? Bu düşmanlık nedeniyle mi o insanların işine son verdiniz? Sömürü düzeniniz bozulacağı ve çalışan işçileri ucuza çalıştıramayacağınız için mi bu kin ve öfkeniz? Bu öfke sizleri insanlıktan çıkarmış. Samimi değilsiniz, olsanız şu ramazan ayında üstelik iftar verirken bu şiddet eylemini yapmazdınız. Direnerek, hak arayan Kale Conveyor işçilerine selam olsun. Emek vermeden, bedel ödenmeden hiç bir hak alınmıyor. Bunu biz 2015 metal direnişimiz de yaşadık. Sizlerde mutlaka kazanacaksınız.

Davanızda ne kadar haklı olduğunuzu şiddete uğrayan arkadaşlarınız ve ailelerinizle tanık oldunuz. Patronun bu ruh hali, şiddet eğilimi sizin haklı ve onurlu bir yolda olduğunuzun ispatıdır. Nerede emek varsa orda işçiler vardır, o nasırlı eller, alından akan ter helalinden kazanç kapısıdır. Parası çok olanın haklı olduğu değil, adil ve emeğin karşılığının verildiği bir düzen olmalıdır. Küçük atölye, fabrika demeden emek verenler birleşmeli, destek olmalı, bir olmalı, güçlü olmalı. Ancak böyle, bu tip patronların saltanatına son veririz. Birleşince işçiler emek düşmanları hizaya gelir. Tüm direnen emekçilere selam olsun. Şiddete maruz kalan kardeşlerimize ve ailelerine geçmiş olsun. Zafer direnen emekçilerin olacaktır.

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da Yazıkonak Belediyesinde 21 bin TL’ye tespih alınmış

SONRAKİ HABER

Kocaeli Demokrasi Girişimi: İstanbul'da olan halk iradesinin gasbıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...