24 Mayıs 2019 13:07

BAE ajanı olduğu iddia edilen kişi hakkında adli tıp raporu hazırlandı

BAE ajanı olduğu iddiasıyla tutuklanan Zaki Y.M. Hasan’ın intihar ettiği iddiasına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu hazırlandı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Birleşik Arap Emirlikleri için çalıştığı iddiasıyla "askeri, siyasi ve uluslararası casusluk" suçlarından tutuklanan ve ardından Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda kendini asarak intihar ettiği iddia edilen şüpheli Zaki Y.M. Hasan'ın ölümüne ilişkin rapor tamamlandı.

Raporda ölümün, boynun bir bağ ile vücut ağırlığının etkisi ile sıkılması sonucu oluşan durum olan "ası" sonucu meydana geldiği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, BAE için casusluk faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla yakalanan ve 19 Nisan'da tutuklanan iki şüpheliden biri olan Zaki Y.M. Hasan 28 Nisan'da Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda intihar etmesinin ardından Adli Tıp Kurumu'nca otopsi raporu hazırlandı.

Şüpheli Hasan'ın odasında asılı halde ölü olarak bulunduğunun bildirildiği, cesedin Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi'nde yapılan otopsisinden ve tetkiklerinden elde edilen bilgi ve bulguların dikkate alındığı anlatılan raporda, “Kişinin ölümünün ası sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatini bildirir rapordur” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şüpheli Zaki Y.M. Hasan'ın, başsavcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında, “uluslararası casusluk yapma” ve “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçlarından sevk edildiği İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince 19 Nisan'da tutuklandığı belirtilmişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Name Öztürk’e ağır tahrik indirimi uygulayan mahkeme 10 yıl ceza verdi

SONRAKİ HABER

Küresel İklim Boykotu: 125 ülke, 1600 merkez, 2 milyona yakın katılımcı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...