24 Mayıs 2019 11:04

10 Ekim’de yaşamını yitiren Deli’yi hedef alan AKP’li vekile tepki

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Dicle Deli’yi “terörist” ilan eden AKP Milletvekili Serkan Bayram'a, avukatlardan tepki geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Avukat Komisyonu, AKP Milletvekili Serkan Bayram'ın Twitter hesabından, 10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Dicle Deli'yi “terörist” ilan etmesine tepki gösterdi. Avukatlar, “IŞİD ve IŞİD’liler için söylenmeyen sözler, 10 Ekim günü hayatını kaybedenler için zikredilmektedir” ifadelerini kullandı. 

10 Ekim 2015 günü insanlığa, yaşama, barışa karşı çok ağır bir suç işlendiği belirtilen açıklamada, korunduğu, yol verildiği apaçık ortada olan IŞİD’liler eliyle, Ankara’nın orta yerinde ülkenin en büyük katliamının gerçekleştiği ifade edildi. Açıklamada, “IŞİD için tek bir olumsuz söz etmeyenlerin, IŞİD’lileri ‘öfkeli çocuklar’ olarak tanımlayanların sözlerini o günden bu yana asla unutmadık. AKP milletvekili Serkan Bayram, aradan geçen zaman içerisinde üyesi bulunduğu siyasi partinin halen aynı düşüncede olduğunu sarfettiği sözler ile bir kez daha ilan etmiştir. IŞİD ve IŞİD’liler için söylenmeyen sözler, 10 Ekim günü hayatını kaybedenler için zikredilmektedir. Dicle Deli, o gün hayatını kaybetmiş olan 103 kişiden biridir. Ailesi katliam anından bu yana adalet için mücadele eden, başka kimsenin çocukları ölmesin diye çaba harcayan müvekkillerimizdir” denildi. 

AVUKATLAR BAROYU GÖREVE ÇAĞIRDI 

10 Ekim Ankara Katliamı Davası avukatlarının Serkan Bayram hakkında bütün yasal girişimlerin takipçisi ve yürütücüsü olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye Barolar Birliği ve üyesi bulunduğu Baronun da bir an önce kendisi hakkında disiplin soruşturması başlatması talep edildi. 

NE OLMUŞTU?

AKP Milletvekili Serkan Bayram 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Dicle Deli’nin cenazesine giden Ekrem İmamoğlu’yu hedef almış, İmamoğlu’nun “terörist” cenazesine gittiğini söylemişti.

İmamoğlu’nun konuyla ilgili kendisine açtığı tazminat davası açtığını da sosyal medyasından duyurdu.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DSP Genel Başkanı Aksakal’a parti içinden istifa çağrısı

SONRAKİ HABER

CHP, İBB’nin israflarını Meclise taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...