27 Mayıs 2019 03:15
Son Güncellenme Tarihi: 27 Mayıs 2019 07:23

Süper Ligde 34. hafta: Göztepe kümede kaldı, Bursa ve Erzurum düştü

Süper Lig'de 2018/19 sezonu sona erdi. Büyük bir heyecana sahne olan son maçlarda Göztepe kümede kalırken Bursaspor ve BB Erzurumspor düştü.

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu logosu & Futbol sahası: Pixabay

Paylaş

Süper Lig’de 2018-2019 sezonunun 34. ve son hafta maçları oynandı. Evinde Ankaragücü'nü 2-1 yenen Göztepe kümede kalırken Bursaspor'a deplasmandaki 2-1'lik Yeni Malatyaspor; BB Erzurumspor'a da 2-0'lık Kayserispor galibiyetleri kümede kalmaları için yeterli olmadı.

Beşincilik mücadelesinde Yeni Malatyaspor, Bursaspor'a kaybetse de Antalyaspor'un da deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-1 yenilmesiyle sıralamadaki yerini korudu ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Fenerbahçe sezonu 6., Antalyaspor 7. tamamladı.

34'ÜNCÜ HAFTANIN PROGRAMI VE SONUÇLAR

Süper Lig'de 34. ve son haftanın maç programı ve sonuçları şöyle

Medipol Başakşehir 1-1 Aytemiz Alanyaspor

Beşiktaş 3-2 Kasımpaşa

Demir Grup Sivasspor 4-3 Galatasaray

Çaykur Rizespor 2-3 Trabzonspor

25 Mayıs Cumartesi

19.00 Atiker Konyaspor 0-0 Akhisarspor

26 Mayıs Pazar

19.00 Göztepe 2-1 MKE Ankaragücü

19.00 İstikbal Mobilya Kayserispor 0-2 Büyükşehir Belediye Erzurumspor

19.00 Evkur Yeni Malatyaspor 1-2 Bursaspor

19.00 Fenerbahçe 3-1 Antalyaspor

BEŞİKTAŞ UEFA AVRUPA LİGİ'NE DOĞRUDAN KATILACAK

Bu sonuçlarla Galatasaray sezonu 69 puanla şampiyon olarak tamamlarken ikinci sıradaki Başakşehir 67, üçüncü sıradaki Beşiktaş 65 ve dördüncü sıradaki Trabzonspor 63 puana ulaştı.

2018-2019 sezonu şampiyonu Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılacak. Ligi ikinci bitiren Başakşehir ise Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için ön eleme maçları oynayacak.

Sezonun 3'üncüsü Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katılma hakkı kazanırken 4'üncü Trabzonspor ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmek için ön eleme maçları oynayacak.

Beşiktaş, 3-2 kazandığı Kasımpaşa maçıyla birlikte 4 yılda 2 lig şampiyonluğu yaşadığı teknik direktörü Şenol Güneş'e de veda etti.

GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

22. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray için Türk Telekom Stadı'nda kutlama organizasyonu düzenlendi.

Kutlamada ilk olarak kulüp çalışanları isimleri anons edilerek sahneye çağrılırken, sonrasında oyuncular ve teknik kadro tek tek davet edildi.

Her bir oyuncu, isminin anons edilmesinin ardından kendi seçtiği şarkı eşliğinde sahnede yerini aldı. Yabancı oyuncuların ülkelerinin bayraklarıyla çıktığı organizasyonda birçok futbolcu da çocuklarıyla birlikte kutlamaya dahil oldu. Futbolcular Mbaye Diagne ve Sinan Gümüş ile kaleci antrenörü Claudio Taffarel'in mazeretleri nedeniyle kutlamada yer almadığı belirtildi.

Galatasaray'a kupasını TFF Başkanı Hüsnü Güreli, Ali Dürüst ve Bünyamin Bozgeyik, şampiyonluk kupasını takım kaptanları Selçuk İnan ve Fernando Muslera'ya verdi. Yaklaşık 4 saat süren etkinlikte Alya, Soner Sarıkabadayı, Emre Aydın, İrem Derici şarkılarıyla eğlenceli anlar yaşadı.

FATİH TERİM'LE YENİ SÖZLEŞME

Tören sırasında Teknik Direktör Fatih Terim'le 5 yıllık yeni sözleşme imzalandı. Galatasaray'la 8. lig şampiyonluğunu kazanan Terim, takımını iki yıldır mutlu sona ulaştırıyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de kayyumun 33 milyon TL ödediği hattan su akmıyor

SONRAKİ HABER

Saadet Partisi adayı Gökçınar’dan Binali Yıldırım’a: Hadi oradan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...