11 Ekim 2012 14:11

HDK, Bursa’daki inşaat işçileriyle buluştu

HALKLARIN Demokratik Kongresi, 11-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği kongre ile partileşme sürecini tamamlarken, Bursa’da da HDK temsilcileri halk toplantılarını sürdürüyor. Korupark alışveriş merkezinin yanında bulunan Korupark sitelerinin inşaatında çalışan yaklaşık 50 işçiyle gerçekleştirilen toplantıya BDP MYK &u

HDK, Bursa’daki inşaat işçileriyle buluştu
Paylaş

HALKLARIN Demokratik Kongresi, 11-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği kongre ile partileşme sürecini tamamlarken, Bursa’da da HDK temsilcileri halk toplantılarını sürdürüyor. Korupark alışveriş merkezinin yanında bulunan Korupark sitelerinin inşaatında çalışan yaklaşık 50 işçiyle gerçekleştirilen toplantıya BDP MYK üyesi Ayla Yıldırım, EMEP GYK üyesi Hakkı Tali ve BDP İl Başkanı Mehmet Dilek katıldı.
Apartmanların altındaki otoparkların 10 adet koğuşa bölündüğü inşaatta kalan işçiler; duş almak için saatlerce sıra beklediklerinden, yatacak düzgün yerlerinin olmadığından, yemeklerinin kötü olmasından ve hiç izin günlerinin olmamasından şikâyetçi.
İlk olarak konuşan Mehmet Dilek, işçilere Kürtçe seslenerek; farklı illerden gelen işçilerin hiçbir yabancılık çekmeden kendi evleri gibi Barış ve Demokrasi Partisi’nin kapısını çalabileceklerini belirtti.
Sonrasında söz alan Hakkı Tali, işçilerin evlerinden kilometrelerce uzakta bu zor şartlarda çalışmalarının sebebinin içinde yaşadığımız sistem olduğunu vurgulayarak; işçilere Halkların Demokratik Kongresini anlattı. Son dönemde sıkça tartışılan tezkereye de değinen Tali, içerde ve dışarda barışı sağlamak için işçilere HDK içinde mücadele çağrısı yaptı. Yerel seçimlerde HDK ile birlikte güçlü bir çıkış yapmak istediklerinin altını çizen Tali, işçilerden destek istedi.
Son olarak konuşan Ayla Yıldırım şunları söyledi; “Sizler hem etnik kökeninizden dolayı, hem de işçi olmanızdan dolayı iki kat eziliyorsunuz. Size verilen ücretlerle, bu yaptığınız binalarda kiracı bile olamayacaksınız. Ortaya böyle trilyonlarca eden yapılar ortaya koymanıza rağmen emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Kürt halkı nasıl birtakım mücadeleler sonrası, bir kısım haklarını kazandıysa siz işçiler de aranızdaki birlikteliği kurduğunuz ve mücadele ettiğiniz takdirde bu kötü şartları değiştireceksiniz.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Teksim işçileri kararlı

SONRAKİ HABER

‘Sanat özgürlüğü sever’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...