23 Mayıs 2019 20:23

CNN Türk, "Kameramanlar görevlerine devam ediyor" dedi

Ekrem İmamoğlu'nun CNN Türk’te katıldığı programda görev alan 4 kameramanın işten çıkarıldığı iddiası üzerine CNN Türk açıklama yaptı.

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programından ekran görüntüsü alınmıştır.

Paylaş

Sözcü TV’de Uğur Dündar'ın Halk Arenası programına konuk olan Ekrem İmamoğlu, CNN Türk’te Ahmet Hakan'ın sunduğu programda görev yapan dört kameramanın işten çıkarıldığı bilgisinin kendisine ulaştığını söyledi. www.neohaber.net kameramanların isimlerini açıkladı.

www.neohaber.net'te yer alan habere göre CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun belgeleri gösterdiği sırada yakın çekim yapan kameramanlar Tanju Esen, Metin Bıyık, Melih Özlem ve Mert Tetik oldu. Haberde taraflara işten çıkarıldıklarına dair tebligatların ulaştığı bilgisi yer aldı.

Demirören Medya ve Özkan Prodüksiyon firmasında görev yapan kameramanlardan Tanju Esen ve Metin Bıyık’a görev yaptıkları “Çarkıfelek” programının çekimlerinde haber verilen çıkarma işleminin çekimler bitmeden uygulamaya alındığı iddia edildi. Program esnasında görev yapan reji ekibinin de işten çıkarılacaklar arasında olduğu ileri sürüldü.

CNN TÜRK'TEN AÇIKLAMA: GÖREVLERİNE DEVAM EDİYORLAR

CNN TÜRK televizyonundan konu ile ilgili yapılan açıklamada ise ’’Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı Tarafsız Bölge programınının ardından görevli kameramanların işine son verildiği bilgisi doğru değildir. Kurumumuz bünyesinde görev yapan kameramanlar görevlerinin başındadır. Saygılarımız ile kamuoyuna sunulur’’ denildi.

Açıklamada CNN Türk’e teknik hizmet veren şirketin konu ile ilgili İlettiği yazılı belge de yer aldı. Özkan Prodüksiyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, ’’Medya Grubunuz bünyesinde ver alan yayın kuruluşlarına tarafımızdan teknik prodüksiyon hizmetleri verilmektedir. Bildiğiniz üzere, Medya Grubunuza ait CNN TÜRK Televizyonunda 20.05.2019 tarihinde yayınlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun konuk olarak katıldığı "Tarafsız Bölge" isimli programın çekimleri de tarafımızdan gerçekleştirilmiştir. Bu program ile ilgili olarak sosyal medyada bir süredir "yayın nedeniyle personel çıkartıldığı" gibi asılsız iddialara yer almaktadır. Özkan Prodüksiyon Ticaret Limited Şirketi olarak söz konusu yayın nedeniyle bünyemizde çalışan herhangi personelin iş akdine son verilmediğini tarafınıza bildirmek isteriz’’ denildi.

AHMET HAKAN "SÜRE BİTTİ" DİYEREK PROGRAMI ERKEN BİTİRMİŞTİ

21 Mayıs'ta CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan israfları anlatmaya başlaması üzerine Ahmet Hakan'ın programı "Zamanımız doldu", "Süre bitti" diyerek erken bitirmişti. Ahmet Hakan'ın programı erken bitirmesi büyük tepki çekerken, CNN Türk'ün eski çalışanlarından Emin Çapa, "Ekrem İmamoğlu yayını bitsin diye reji telefonla arandı. Evet, yayının tekrarının konulmaması talimatı verildi" açıklaması yapmıştı.

"BENİ ÇEKEN KAMERAMANIN NE SUÇU VAR?"

23 Mayıs'ta Sözcü TV’de yayınlanan programda Gazeteci Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlayan İmamoğlu "CNN Türk'te katıldığım son programı çeken dört kameramanın işine son verildiğini duydum. İnşallah doğru değildir. Eğer bunu CNN Türk birkaç gün içerisinde yalanlamazsa, sukut ikrardandır. Yani kabul etmiş olursunuz. Beni çeken kameramanın ne suçu var?" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Artı Gerçek: Açlık grevlerine dair olumlu gelişmeler yaşanabilir

SONRAKİ HABER

22. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...