11 Ekim 2012 14:06

İş güvencesinin teminatı örgütlü mücadeledir

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) AKP hükümetinin elindeki gücü kontrolsüz bir şekilde kullanarak ülkeyi emek cehennemine çevirdiğini dile getirerek, devlet memurlarının iş güvencesinin kaldırılmasına dönük çalışmaları protesto etti.Geçtiğimiz günlerde “performans düşüklüğ&u

İş güvencesinin teminatı örgütlü mücadeledir
Paylaş

Geçtiğimiz günlerde “performans düşüklüğü” gerekçesi ile TÜİK’te işten çıkarılan BES üyesi Evren Kayaş’ın işe alınması talebiyle başlatılan faks eylemi öncesi Cumhuriyet PTT önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında konuşan BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, kamu kurumlarını sosyal devlet değil ticarethane anlayışı ile yönetmek isteyen AKP hükümetinin ülke kaynaklarını uluslararası sermayeye teslim ettiğine dikkat çekti. 657 Sayılı Kanunda yapılmak istenen değişiklikle kamu emekçilerinin geleceğinin  amirinin iki dudağı arasında olacağının altını çizen Sağlam, halen 4-b, 4-c kapsamında çalışan personelde benzeri uygulamaların olduğunu hatırlattı.

TÜİK’te çalışırken 7 gün evlilik, 2 gün de yıllık izin kullanan BES üyesi Evren Kayaş’ın “performans düşüklüğü” gerekçesi ile işten atıldığını kaydeden Sağlam, “Bu gerekçe tamamen bir aldatmacadır.

Bu ne ilk işten atma ne de ilk kuralsız çalıştırmadır. Örgütlenmezsek son da olmayacaktır” diye konuştu.

Bu sorunun sadece işe iade davaları ile çözülemeyeceğini vurgulayan  Sağlam, iş güvencesinin teminatının örgütlü mücadele olduğunu söyledi.

Kayaş’ın işe dönmesi ve TÜİK’teki  keyfi  uygulamaları protesto eden fakslar TÜİK Genel Merkezi’ne gönderildi. Eyleme EMEP İl Başkanı Cabbar Demirci ve KESK’e bağlı diğer sendika şube yöneticileri de katılarak destek verdi.
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Savaş en önemli sağlık sorunudur

SONRAKİ HABER

Teksim işçileri kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...