11 Ekim 2012 14:02

Savaş en önemli sağlık sorunudur

TRAKYA Üniversitesi’nde, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Edirne Tıp Öğrenci Kolu üyesi öğrenciler merkez kampüste düzenledikleri basın açıklamasıyla hükümete tepkilerini dile getirdi.Basın açıklamasını okuyan Utku Özgündüz, Meclisten geçen savaş tezkeresini eleştirerek, “İnsanlar savaşl

Savaş en önemli sağlık sorunudur
Paylaş

TRAKYA Üniversitesi’nde, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Edirne Tıp Öğrenci Kolu üyesi öğrenciler merkez kampüste düzenledikleri basın açıklamasıyla hükümete tepkilerini dile getirdi.

Basın açıklamasını okuyan Utku Özgündüz, Meclisten geçen savaş tezkeresini eleştirerek, “İnsanlar savaşlarda ölsün diye hekimlik yapmıyoruz” dedi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

‘İŞİMİZ YAŞATMAKTIR’

“Biz hekim adaylarıyız. Tıp öğrencisiyiz. İşimiz yaşatmaktır. İnsanlar hastalanmasın diye uğraşırız. Bebeklerin gelişmesini adım adım izleriz, aşıları zamanında yapılsın diye en ücra yerlere kadar gideriz. Karşımızdaki insanın dini, mezhebi, ırkı, siyasi görüşü bizim için fark etmez, biz yaşatmak için varız.

‘SAVAŞ İSTEMİYORUZ’

Bunca emek verdiğimiz insanların savaşlarda, çatışmalarda can vermesine, sakat kalmasına gönlümüz razı gelmez, kabul etmeyiz. Çünkü biliriz: Savaş en önemli sağlık sorunudur! Komşularıyla savaşa girme noktasına gelmiş bir ülke istemiyoruz. Biliyoruz savaş en çok çocukları, kadınları, yoksulları vurur.

‘BU OYUNLARA KARNIMIZ TOK’

Ülkemizi savaşa sürükleyen, komşulara saldırmak için tezkere çıkaranlar, biliniz ki bu ülke insanının sizin sürüklediğiniz kirli savaşlarda çocuklarını, gençlerini ölüme göndermeye niyeti yoktur, yoksul halk çocuklarını ölüme götürecek oyunlara karnı toktur, verecek cevabı da çoktur.” (Edirne/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akçakale’ye düşen merminin sorumlusu AKP’dir

SONRAKİ HABER

İş güvencesinin teminatı örgütlü mücadeledir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...